Lactosevrije griekse kipfilet met tzatziki

Lactosevrije griekse kipfilet met tzatziki

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

35 min.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Ingrediënten

4 personen

  • 400 ml Arla Lactofree halfvolle yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ theel. oregano
  • ½ theel. peterselie
  • snufje Kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper
  • 4 kipfilets
  • ½ komkommer

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Bekleed een vergiet met een schone theedoek (zonder wasmiddelluchtje), zet deze boven een schaal/pan/kom en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt zo minimaal 1 uur uitlekken. Langer is beter. Pers 1 teentje knoflook uit boven 2 eetlepels olijfolie en voeg paprikapoeder, oregano, peterselie, kaneel, nootmuskaat en zout en peper toe. Bestrijk de kipfilets met dit mengsel en laat het minimaal 20 minuten rusten. Was de komkommer, rasp de komkommer en leg dit in een zeefje en bestrooi met zout en peper. Laat de komkommer 15 minuten uitlekken. Verhit een grillpan en gril de kipfilet in 8-10 minuten gaar en bruin. Meng ondertussen de uitgelekte yoghurt met de komkommer. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Griekse kipfilet met de tzatziki. Lekker met gegrilde of gebakken plakjes courgette en een gepofte aardappel.

Print

Andere recepten