Groentepaella

Groentepaella

Rating (0 votes)

My rating

Groentepaella

Number of portions
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 5 el olie (van de kaasblokjes)
  • 350 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 300 g tuinerwtjes of jonge capucijners (diepvries)
  • 200 g groenne asperges of sperzieboontjes
  • 1 rode paprika
  • 100 g romaatjes
  • 1 pot Arla Apetina® blokjes in olie
  • bosje peterselie
  • bosje bieslook

Bereidingswijze

Maak de knoflook en sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan maar laat ze niet bruin worden. Voeg in één keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op. Voeg de volgende hoeveelheid bouillon toe als alle vorige is opgenomen in de rijst. Maak intussen de groenten schoon, snijd ze eventueel iets kleiner. Blancheer de tuinerwtjes en de groene asperges kort in kokend water met wat zout. Snijd de tomaatjes doormidden en knip de bieslook fijn. Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte kaasblokjes. Maak de groentepaella verder op smaak met versgemalen peper, zout en fijngehakte peterselie. Garneer met de fijngeknipte bieslook.