Italiaanse salade met lactosevrije dressing

Italiaanse salade met lactosevrije dressing

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}
Soortgelijke recepten

Ingrediënten

  • 3 dl groentebouillon
  • 125 g groene asperges
  • 125 g Italiaanse salami
  • 50 g pijnboompitten
  • 125 g radijsjes
  • 65 g spinazie

voor de citroenmarinade

  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theel. suiker
  • snufje zout
  • snufje peper

voor de dressing

  • Arla Lactofree magere kwark
  • zout
  • peper
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 5 fijngehakte zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Snijd het onderste deel van de asperges af. Kook de asperges in de bouillon gedurende ongeveer 15 minuten. Meng de ingrediënten voor de citroenmarinade en giet het over de asperges. Laat ongeveer 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel de salami op bakpapier. Bak de salami in de oven gedurende ongeveer 5 minuten totdat de salami krokant is. Laat afkoelen en breek in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge hete braadpan. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet apart. Snijd de radijs dun. Verdeel de asperges, babyspinazie en radijsjes op een schaal en strooi de pijnboompitten, en zongedroogde tomaat erover. Serveer samen met de dressing.

Print

Andere recepten