Kaneelwafels met lactosevrije kwark

Kaneelwafels met lactosevrije kwark

Een eyecatcher op tafel! Geniet met deze kaneelwafels gemaakt met lactosevrije kwark van Arla Lactofree. Super simpel maar dan ook super lekker.

Bereidingswijze

  • Doe de kwark, melk, eieren en ahornsiroop in de blender en mix goed door elkaar.
  • Voeg daarna de droge ingrediënten (vanillepoeder, kaneel, kardemom, bloem of havermeel, bakpoeder en het zout) toe. Mix de ingrediënten tot deze goed gemengd zijn. Laat het beslag 15 minuten rusten.
  • Verwarm het wafelijzer op de middelste stand. Vet het wafelijzer in met een kokosolie of een andere plantaardige olie. Giet hierna een grote lepel beslag in het midden van het wafelijzer en sluit het wafelijzer.
  • Bak tot de wafels goudbruin kleuren en licht krokant zijn aan de randen. Dit duurt 3 tot 4 minuten. Herhaal tot het beslag op is.
Eet smakelijk!
Tip

Voor een glutenvrije variant gebruik je glutenvrije havermout. Vermaal dit even in de blender tot een havermeel. Dan heb je niet alleen lactosevrije kaneelwafels maar ook nog eens een glutenvrije variant.

Ingrediënten

Arla Lactofree Magere kwark
160 g
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
300 ml
Eieren
2
Vanillepoeder
2 tl
Ahornsiroop
4 tl
Kaneelpoeder
2 tl
Kardemom
½ tl
Bloemen of havermeel
300 g
Bakpoeder
3 tl
Zout
½ tl