Karnemelk appeltjes (en peertjes)

Karnemelk appeltjes (en peertjes)

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

Ingrediënten

Porties
  • 4 grote appels en/of peren
  • 200 ml Arla® biologisch Karnemelk
  • 1 mespunt zout
  • 1 theel. bakpoeder
  • 100 g bloem
  • 1 el vanillesuiker
  • olie om te frituren
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Schil de appels en/of peren en snijd ze in lange, dunne partjes. Klop een luchtig beslag van de karnemelk, zout, bakpoeder, bloem en de vanillesuiker. Schep de fruitpartjes door het beslag. Verhit de olie tot 180 °C. Frituur de appel en/of perenpartjes in ca 2-3 minuten goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

Duur

30 minuten

Tips

Serveer de partjes op een feestje in een frietzak, een perfecte traktatie.

Print