Lactosevrij vanille dessert met havermout en aardbeien

Lactosevrij vanille dessert met havermout en aardbeien

Rating

(0 votes)

Het dessert is een one-of-a-kind en eigenlijk met niets anders echt te vergelijken. Een must try al zeg ik het zelf. Heerlijk zoet door de dadels en door de verschillende lagen echt een feestje om te eten! De combinatie van Arla Lactofree Vanilleyoghurt, aardbeien en wat rauwe cacao sprinkles is een toetje made in heaven.

Bron: www.eerlijkereten.nl

Ingrediënten

  • 200 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • 300 g Aardbeien
  • 100 g Havermout
  • 5 dadels
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 70 ml water
  • 4 el Pure chocolade
  • 4 takjes muntblaadjes

Bereidingswijze

Bereidingswijze

1.Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze dan even weken in het warme water 2.Voeg dan de havermout en lijnzaad toe en roer goed door, even laten rusten zodat de havermout het water goed opneemt 3.Snijd ondertussen de aardbeien in partjes 4.Klopt de vanilleyoghurt een beetje op 5.Pak een mooi glas en begin met een laagje havermout, dan doe je er wat vanilleyoghurt overheen en top met de aardbeien. Herhaal tot je het glas mooi gevuld hebt. 6.Als garnering schaaf je wat (rauwe) chocolade over de glazen heen en zet je er een klein takje munt op, eet smakelijk!

Print