Lactosevrij verwen ontbijt

Lactosevrij verwen ontbijt

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 stemmen)

Ingrediënten

  • 150 g boekweitvlokken
  • 150 g gemengd ongezouten Noten
  • 1 el koekkruiden
  • 100 ml kokosolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 50 g kokosvlokken grote stukken kokos
  • 200 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • 1 Kiwi
  • 50 g gele rozijnen

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Allereerst ga je de granola maken. Dit kan je eventueel ook een avond van tevoren doen. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng de boekweit en noten in een kom. Schep de koekkruiden er goed door heen. Smelt de kokosolie. Ik doe dit altijd door de pot in een pannetje heet water te zet-ten. Als het gesmolten is roer je dit door het boekweit mengsel heen. Schep nu ook de ahornsiroop er ook door heen. Zorg dat alles goed door elkaar is gemengd. Smeer de granola op een bakplaat. En druk dit goed aan met de achterkant van de lepel. Zet de bakplaat voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Vanaf nu gaat het heerlijk ruiken in huis. Als de granola uit de oven komt laat het dan eerst goed afkoelen (ongeveer 30 minuten). Schep de granola daarna in een grote pot. Voeg daarna de kokosvlok-ken en de rozijnen erbij. Hussel dit goed door elkaar. Schil de kiwi. Snijd de kiwi in kleine stukjes. Doe de kiwi in een glazen schaaltje of potje. Schep hierop de Lactofree vanilleyoghurt. Garneer met granola. En smullen maar!

Print