Lactosevrije amandelcake met yoghurt

Lactosevrije amandelcake met yoghurt

Recept van www.2wmn.nl
Rating (0 votes)

My rating

Lactosevrije amandelcake met yoghurt

Recept van www.2wmn.nl

  • Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • Arla Lactofree halfvolle melkdrank voor de cappuccino
  • 4 biologische eieren
  • 200 g amandelmeel
  • 50 g kokosolie
  • 1½ theel. bakpoeder
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • Kaneel naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de hete luchtoven voor op 150/160 graden en vet het cakeblik in met kokosolie. Mix de kokosbloesemsuiker met 50 gram kokosolie en de eieren tot een egale massa. Voeg dan de baking soda toe aan het amandelmeel en roer dit er goed door heen. Schep daarna het amandelmeel door het eimengsel. Voeg een snufje zout toe en meng tot een egale massa. Je kunt eventueel naar smaak nog wat kaneel toevoegen. Schenk het mengsel in het cakeblik en bak de cake in 45 minuten goudbruin. Laat de cake goed afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Als de cake afgekoeld is kun je beginnen met opbouwen. Doe wat van de amandelcake in een doorzichtig glas en druk dit goed aan met je handen of met een lepel totdat er een goede bodem ontstaat. Schenk wat Arla Lactofree Vanille Yoghurt er over heen tot ongeveer de helft van het glas. Daarna ‘plak’ je als het ware weer wat van de amandelcake langs de rand van het glas en strooi je nog wat cake op de vanille yoghurt. Schenk daarna weer wat Arla Lactofree Vanille Yoghurt er over heen en laat nog wat ruimte bij de rand van het glas. Verkruimel de rest van de amandelcake op de yoghurt en klaar! Een simpel maar lekker recept. Ik serveer er natuurlijk een heerlijke cappuccino bij met melkschuim van Arla Lactofree Halfvolle Melk.