Lactosevrije boekweitpannenkoeken

Lactosevrije boekweitpannenkoeken

Rating

(3 votes)

Ingrediënten

  • 300 ml Arla Lactofree halfvolle melkdrank
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Meng het boekweitmeel met een snuf zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop er met een garde een kleverige bal van. Voeg nu beetje bij beetje de lactosevrije melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes. Het moet een beslag worden dat als een lint van je garde loopt, is het nog te dik, voeg dan wat extra lactosevrije melk toe. Laat een koekenpan goed heet worden. Verhit een scheutje olie in de pan. Verdeel een lepel beslag over de pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is. Bak de pannenkoeken moi bruin aan beide kanten. Serveer eventueel met nog wat extra Lactofree roomkaas en vers fruit.

Print