Lactosevrije champignongsoep

Lactosevrije champignongsoep

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(9 stemmen)

Soortgelijke recepten

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 2 gesneden sjalotjes
  • 2 gehakte knoflook
  • 400 g champignons
  • 600 ml groentebouillon
  • 50 g Arla Lactofree crème fraîche
  • zout
  • peper
  • gehakte peterselie

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote pan en bak de sjalotten en knoflook 5 minuten tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de champignons toe en bak zachtjes gedurende 5 mi-nuten, af en toe roeren. Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Laat het 10 minuten sudderen tot de champignons heel zacht zijn. Haal het van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen, pureer de soep met een staaf-mixer of breng het over naar een keukenmachine en verwerk het tot het glad is. Serveer in kommen, en garneer met Lactofree crème fraîche, peterselie en eventueel nog wat gebakken champignons.

Print