Lactosevrije citroen kwarktaart

Lactosevrije citroen kwarktaart

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(3 stemmen)

Ingrediënten

Ingrediënten taart

  • 200 g bastogne koekjes
  • 75 g kokosolie
  • 1 Arla Lactofree magere kwark
  • 1 Arla Lactofree crème fraîche
  • 2 Arla Lactofree roomkaas
  • 100 ml citroensap
  • 50 g suiker
  • 1 gelatinevelletjes

Ingrediënten glazuur

  • 100 citroensap
  • 50 suiker
  • 1 gelatinevelletjes

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Verklein 200 g koekjes tot kruimels en leg daarna op een bakplaat, voeg 75 g kokosolie toe en mix het geheel door elkaar. Maak met het mengsel van gemalen koekjes en kokosboter een onderste laag van de cake. Doe 100 ml citroensap in een sauspan en voeg 50 g suiker toe. Laat de pan op het vuur staan zodat de suiker oplost. (*optioneel: voor een betere binding kunt u ook gelatine toevoegen aan het mengsel van citroensap en suiker) Mix in een aparte kom de Arla Lactofree magere kwark met het mengsel van citroensap en suiker. Voeg daarna de Arla Lactofree crème fraiche en roomkaas toe en klop tot het een stevige en romige mix is. Verdeel het mengsel over de koekjes en plaats de bakplaat 1-2 uur in de koelkast. Gebruik voor het glazuren van de cake 100 ml vers citroensap met 50 g suiker en plaats het op een laag vuur zodat de suiker kan oplossen. Voeg de gelatine toe aan het mengsel terwijl het nog warm is en roer het door met een garde. Laat het gelatine mengsel afkoelen en verspreid het langzaam op de bovenkant van de cake met behulp van de achterkant van een eetlepel (voorkomt beschadigingen aan de cake). Rasp de citroenschil over de taart en plaats deze terug in de koelkast. Nadat het afgekoeld is (+- 30min.) Genieten!

Print