Lactosevrije flensjes

Lactosevrije flensjes

Verras iedereen aan het Paasontbijt of de Paasbrunch met deze lekkere gevulde flensjes.
Rating (0 votes)

My rating

Lactosevrije flensjes

Verras iedereen aan het Paasontbijt of de Paasbrunch met deze lekkere gevulde flensjes.

  • 40 g bloem
  • 2 scharreleieren
  • 200 ml Arla Lactofree halfvolle melkdrank
  • 1 ui
  • 300 g paddestoelen
  • 1 bosje peterselie
  • olie
  • 100 g Arla Lactofree roomkaas

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Maak eerst het flensjesbeslag. Doe de bloem in een kom, meng er 1 mespunt zout door en breek de eieren erboven. Klop de Lactofree melk erdoor met een garde of mixer tot een glad en dun beslag. Laat het beslag even staan. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of plakjes. Snijd de peterselie heel fijn. Verhit 2 lepels olie in een wok en bak de ui al omscheppend glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 5 minuten gaar. Verhit ondertussen een beetje olie in een koekenpan en bak hierin van het beslag 4 dunne flensjes. Houd de gebakken flensjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer, als het 4e flensje gebakken is, de Lactofree roomkaas door de paddenstoelen en laat deze smelten. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. Spreid de flensjes uit, schep een deel van het paddenstoelmengsel erop en rol de flensjes op. Garneer met een beetje achtergebleven room uit de wok en wat peterselie.