Lactosevrije mangocheesecake

Lactosevrije mangocheesecake

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

1 u

Ingrediënten

Bodem

  • 165 g Havermout
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 125 g plantaardige margarine
  • 1 ei geel
  • 2 eetlepels water
  • 150 g amandelspijs

Vulling

  • 1 verpakking Arla Lactofree roomkaas
  • 1 Mango
  • 1 gelatinevelletjes

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Bodem

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter en bestrooi met bloem. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de fijngemalen havermout, suiker en de stukjes boter tot een korrelig deeg. Splits het ei, voeg de eierdooier toe aan het deeg en voeg 2 el koud water toe. Kneed het deeg met de handen snel tot een soepel deeg. Druk het deeg in de vorm. Maak een opstaande rand en klap deze naar binnen, zodat en een mooie lage rand ontstaat van ongeveer 1 à 2 cm hoog en 2 cm breed. Laat een kwartier opstijven in de koelkast Kneed ondertussen de amandelspijs los met het eiwit (een “nieuw” losgeklopt ei gebruiken kan ook) Smeer de spijs over de binnenkant van de bodem, tot aan de rand (de rand zelf laat je hierbij vrij). Zet de bodem voor 15-18 min. in de oven. Laat de bodem hierna volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.

Vulling

Schil en snijd de halve mango in blokjes. Pureer de mango en warm op in een steelpan. Week 1 blaadje gelatine, los dit op in de warme mango en laat een beetje afkoelen Klop ondertussen de roomkaas los. Roer het mangomengsel door de roomkaas. Smeer de mangoroomkaasvulling op de afgekoelde bodem en plaats in de koelkast om op te stijven (ca. 1 uur). Schil en snijd de mango, ¼ in blokjes en de rest in slices. Pureer de blokjes mango met 1 eetlepel water (kan ook tegelijk gedaan worden bij de vulling, maar houd dan mangopuree apart voor de topping). Meng de geraspte kokos door de mangopuree. Smeer dit mengsel gelijkmatig over de mangoroomkaasvulling. Garneer met wat slices en/of blokjes mango. Plaats weer in de koelkast om op te stijven.

Print