Lactosevrije warme peertjes met kaneelcrème

Lactosevrije warme peertjes met kaneelcrème

30 min.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en halveer de peren, laat het steeltje er aan zitten. Leg de peerhelften in een ovenschaal en besprenkel met het citroensap en de dessertwijn. Hak de noten in grove stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje, stamp de kardemomzaadjes fijn in een vijzel. Doe het vanillemerg, de kardemom en suiker samen en meng het met elkaar. Verdeel de boter over de peerhelften. Strooi de noten en het citroenrasp over en rondom de peertjes en verdeel daarna het suikermengsel. Bak in de oven voor ongeveer 10-15 minuten op 220 graden. Maak ondertussen de lactosevrije yoghurt kaneelcrème. Voeg de yoghurt en de lactosevrije roomkaas samen en meng het goed tot een geheel. Voeg de kaneel en suiker toe naar smaak. Laat de peertjes iets afkoelen en serveer samen met de lactosevrije yoghurtcrème.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Peren
4
Geraspte citroen
1
Dessertwijn
100 ml
Hazelnoten
75 g
Vanillestokje
1
Kardemom zaden
1 tl
Bruine bruine suiker
75 g
Plantaardige margarine
25 g
Voor de kaneelcrème
Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
1 L
Arla Lactofree Roomkaas
1 verpakking
Kaneelpoeder
1 tl
Suiker
50 g