Lactosevrije warme peertjes met kaneelcrème
30 min.

Lactosevrije warme peertjes met kaneelcrème

30 min.
Rating (1 votes)

My rating

Lactosevrije warme peertjes met kaneelcrème

4 personen

  • 4 peren
  • 1 geraspte citroen
  • 100 ml dessertwijn
  • 75 g hazelnoten
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl kardemom zaden
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 25 g plantaardige margarine

Voor de kaneelcrème

  • 1 l Arla Lactofree halfvolle yoghurt
  • 1 verpakking Arla Lactofree roomkaas
  • 1 tl Kaneel
  • 50 g suiker

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en halveer de peren, laat het steeltje er aan zitten. Leg de peerhelften in een ovenschaal en besprenkel met het citroensap en de dessertwijn. Hak de noten in grove stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje, stamp de kardemomzaadjes fijn in een vijzel. Doe het vanillemerg, de kardemom en suiker samen en meng het met elkaar. Verdeel de boter over de peerhelften. Strooi de noten en het citroenrasp over en rondom de peertjes en verdeel daarna het suikermengsel. Bak in de oven voor ongeveer 10-15 minuten op 220 graden. Maak ondertussen de lactosevrije yoghurt kaneelcrème. Voeg de yoghurt en de lactosevrije roomkaas samen en meng het goed tot een geheel. Voeg de kaneel en suiker toe naar smaak. Laat de peertjes iets afkoelen en serveer samen met de lactosevrije yoghurtcrème.