Mexicaanse taco schelpen

Mexicaanse taco schelpen

Mexicaanse taco schelpen - super lekker vegetarisch gerecht, boordevol smaak, warmte en authentieke Mexicaanse flair. Mexicaanse taco schelpen zijn echt comfort food. Het kan zowel op een gewone doordeweekse avond zijn, of in het weekend, wanneer er misschien tijd is om zelf de pittige salsa te maken. De Mexicaanse taco schelpen zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen - en zo gemakkelijk te bereiden dat het misschien de oudere kinderen zijn die koken voor de volwassenen.
https://www.arla.nl/recepten/mexicaanse-taco-schelpen/

Bereidingswijze

Vulling
  • 1. Verhit de boter in een pan met dikke bodem tot het goudbruin is.
  • 2. Bak de uien op middelhoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten.
  • 3. Voeg de bulgur en bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur en onder deksel gedurende ongeveer 12 minuten.
  • 4. Meng de overige ingrediënten erdoor en verwarm het gerecht gedurende ongeveer 1 minuut.
Bij het serveren
  • Serveer de vulling in de tacoschelpen en serveer met partjes limoen.
Eet smakelijk!
Tips

Citrusvruchten zoals citroen, limoen en sinaasappel zijn moeilijk te missen in de keuken. Af en toe kun je misschien andere zure ingrediƫnten gebruiken in je kookkunsten, zoals azijn, gefermenteerde zuivelproducten of zure appels, kruisbessen of zwarte bessen.

Ingrediënten

Vulling
Boter
15 g
Rode uien, in dunne reepjes (ongeveer 200 g)
2
Grote knoflook, fijngehakt
3 teentjes
Grove bulgur
150 g
Groentebouillon
300 ml
Zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (ongeveer 240 g)
1 blikje
Maiskorrels (ongeveer 140 g)
1 blikje
Pittige tomatensalsa
100 ml
Cheddar - en/of gele kaas, in kleine blokjes
75 g
Bij het serveren
Tacoschelpen
16
Limoenen, in partjes gesneden
2