Pitabroodje met lamsvlees

Pitabroodje met lamsvlees

Rating (0 votes)

My rating

Pitabroodje met lamsvlees

Number of portions
  • 300 g lamsvlees reepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen peper
  • zout
  • 100 g Arla Apetina® blokjes in olie
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 8 pitabroodjes
  • rucola sla
  • 100 g knoflook -saus
  • 6 el Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen, snijd de knoflook heel fijn en schep het door het vlees, kruid het met peper en zout. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar bewaar de olie, schep 4 eetlepels hiervan door het gekruide vlees. Doe het vlees in een pan en laat het op een matig vuur gaar bakken, voeg de tomatenblokjes met het sap toe en laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Verwarm de pitabroodjes in een warme oven. Snijd de rucola iets fijner, roer de knoflooksaus los met de Griekse yoghurt. Snijd de broodjes aan één kant open, doe er wat sla in schep er vervolgens het lams/tomatenstoofvlees er in, schep hier wat feta blokjes op en tenslotte wat saus. Lekker als lunchgerecht voor 8 of als hoofdgerecht voor 4. Serveer er eventueel nog wat roergebakken groenten bij.