Skyr Oranjetaart

Skyr Oranjetaart

Rating

(7 votes)

Bron: Mischa Top www.facebook.com/Sportpowerfood

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 g roggebrood
  • 100 g dadels
  • 20 g boter

Vulling en topping

  • 450 g Arla Skyr naturel
  • 1 Mango
  • 5 st gedroogde abrikozen
  • 150 g roomkaas
  • 7 gelatinevelletjes
  • rasp van Sinaasappels

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Voorbereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier. Maak ruimte in de koelkast voor de taart. Ontpit de dadels met een mesje. Schil de mango en snijd deze in stukjes en pureer met een keukenmachine of staafmixer. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Leg de gelatine blaadjes in koud water.

Bodem

Smelt de boter in de steelpan op laag vuur. Maal het roggebrood en de dadels fijn in de hakmolen of keukenmachine. Voeg de boter toe bij het roggebrood/dadel mix. Doe de roggebrood/dadel mix in de springvorm en duw het stevig aan in de springvorm en zet de springvorm in koelkast om op te stijven.

Vulling en topping

Doe de Arla Skyr en de roomkaas in de mengkom en meng deze goed door elkaar. Verwarm de mango in de pan tot dat het bijna kookt, voeg 1-voor-1 de gelatine blaadjes toe zodat deze oplossen. Voeg de abrikozen en de mango/gelatine mix toe aan de Arla Skyr en roomkaas en roer alles door elkaar. Giet de vulling op de bodem. Verspreid de sinaasappel rasp over de taart. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Print