Slasoep met voorjaarsgroenten

Slasoep met voorjaarsgroenten

Rating

(0 votes)

Ingrediënten

Recept voor 5 Portion porties

  • 2 kroppen salade
  • 50 g boter
  • 8 dl groentebouillon
  • 1½ dl slagroom
  • 100 g tuinerwtjes
  • 100 g worteltjes
  • 2 bosuitjes
  • 150 g Arla Apetina® kaasplak
  • zout
  • peper
  • platte peterselie of lavas (maggiplant)

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Maak de krop sla schoon door de bladeren los te halen tot het laatste blad, was de sla, sla ze droog in een doek of in de slacentrifuge. Snijd de sla vervolgens in reepjes. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem, voeg de sla toe en smoor ze even, schenk vervolgens de bouillon erop en laat de soep op een laag vuur ongeveer 10 minuten koken. Maak intussen de overige groenten schoon en snijd de worteltjes en bosuitjes in plakjes/ringetjes. Pureer de slasoep met een staafmixer of in de blender, voeg de tuinerwtjes, wortel en bosui toe en laat deze in ongeveer 5 minuten gaar worden.Snijd de kaas in lange reepjes. Maak de slasoep met voorjaarsgroenten verder op smaak met wat fijngehakte peterselie of lavas naar smaak. Serveer de slasoep met voorjaarsgroenten en reepjes witte kaas met geroosterd brood. Voeg voor een niet vegetarische variant uitgebakken magere spekreepjes toe.

Print