Spinazie-piroggen

Spinazie-piroggen

Rating (0 votes)

My rating

Spinazie-piroggen

Number of portions
  • 8 diepvries bladerdeegplakjes
  • 1 sjalotjes
  • teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 3 eieren
  • boter
  • 2 el rozijnen
  • 200 g Arla Apetina® Light blokjes 10%
  • 3 el slagroom
  • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Hak het sjalotje en de knoflook fijn. Was de spinazie, verwarm wat boter en smoor hierin de spinazie gedurende 4 minuten in een gesloten pan. Voeg het sjalot en de knoflook toe, roer 2 eieren, de rozijnen, de witte kaasblokjes en room erbij. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Verwarm de oven voor op 175 °C, leg de ontdooide plakjes deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat, steek er met een glas of stekker rondjes uit met een doorsnee van ca. 12 cm. Klop een eidooier los, bestrijk de randen van het deeg ermee, leg vervolgens op ieder deegplakje een volle eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte eigeel. Bak de spinazie-piroggen in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Een lekkere snack of geserveerd met een salade een heerlijke lunch.