Toast Mediterrane stijl

Toast Mediterrane stijl

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

Ingrediënten

Porties
  • 1 el olie (olijfolie extra vierge)
  • ½ aubergine (ca. 150 g), in kleine blokjes
  • 2 tomaten (ca. 250 g), in kleine blokjes
  • 35 g zwarte olijven zonder pit, gehakt
  • 1 el verse basilicum gehakt
  • 1 theel. zout
  • versgemalen peper
  • 8 sneetjes witbrood (casinobrood)
  • 150 g Arla Apetina® blokjes (uitgelekt)

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de aubergine hierin ca. 2 minuten. Voeg de tomaten toe en verwarm nog 1 minuut. Doe het tomatenmengsel in een schaal en roer er de olijven, de basilicum, het zout en de peper door. Laat het mengsel afkoelen. Rooster de sneetjes brood onder de grill. Schep de kaasblokjes door het afgekoelde tomatenmengsel. Verdeel de vulling over de sneetjes brood en gratineer de toasts onder de grill totdat de kaas goudbruin van kleur is. Garneer met basilicumblaadjes en serveer de toasts lauwwarm.

Garnering

verse basilicum.

Roosteren

ca. 2 minuten (grill)

Gratineren

ca. 10 minuten (grill)

Print