Lactosevrije vanilleyoghurttaart

Lactosevrije vanilleyoghurttaart

Rating (37 votes)

My rating

Lactosevrije vanilleyoghurttaart

  • 1½ l Arla Lactofree vanilleyoghurt
  • 500 g aardbeien
  • 75 g suiker
  • 15 st bastogne koekjes
  • 75 g plantaardige margarine
  • 12 gelatinevelletjes

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Laat de vanille yoghurt in een schone theedoek 1,5 uur uitlekken (hangop). Vang het vocht op. Leg een velletje bakpapier op de bodem van een 24 cm doorsnede springvorm en zet de rand er omheen. Verkruimel de koeken in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en meng er de koekkruim door. Verdeel de koekkruim over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm 10 minuten in de koelkast weg. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwijder de kroontjes van de aarbeien en halveer deze. Zet de gehalveerde aardbeien met de platte kant tegen de rand van de springvorm en verdeel de resterende aarbeien over de bodem. Verhit 100 ml van het opgevangen vocht (niet aan de kook brengen!) en los de uitgeknepen blaadjes gelatine, er één voor één in op. Roer er deyoghurt en de suiker door. Stort de yoghurt in de springvorm en strijk glad. Laat de taart enkele uren in de koelkast opstijven.