Zalmtoast

Zalmtoast

Rating (0 votes)

My rating

Zalmtoast

Number of portions
  • 6 sneetjes witbrood zonder korst (ca. 10 x 10 cm)
  • 25 g zachte boter
  • 250 g gekookte zalm
  • 1 theel. versgeperst citroensap
  • ¾ theel. fijn zout
  • 2 eiwitten
  • 2 theel. versgeperst citroensap
  • ¾ theel. fijn zout
  • 150 g Arla Finello® Gratin

Bereidingswijze

Besmeer de sneetjes met boter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de zalm in stukjes en leg deze op de sneetjes. Besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en peper. Klop de eiwitten stijf en voeg citroensap en zout toe. Blijf kloppen tot het schuim elastisch is. Spatel de kaas voorzichtig door het schuim en verdeel het kaasmengsel over de zalm. Bak de toasts direct in het midden van de oven tot het oppervlak gerezen en goudbruin is. Serveer de toasts warm.

Serveer met

groene salade en plakjes citroen.

Baktijd

ca. 10 min. bij 225 °C