Lactosevrije spirulina smoothie

Lactosevrije spirulina smoothie

10 min.
Deze prachtige groene smoothie met spirulina zit boordevol kracht en goedheid en geeft kleur aan elk ontbijt of tussendoortje. In slechts een paar minuten maak je een heerlijk lactosevrij drankje boordevol smaak en kleur. Ons eenvoudig te maken recept combineert een brede selectie sappig fruit en verse groenten tot een verfrissend drankje. Dus, klaar, klaar en blenden maar!
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-spirulina-smoothie/

Bereidingswijze

  • Mix in een blender yoghurt, ananas, appel, komkommer, spinazie, chiazaadjes, spirulina en honing tot een gladde massa.
  • Verdeel over 2 hoge glazen.
  • Garneer met sappige bosbessen bovenop.
Eet smakelijk!
Tips

Zoals bij elk drankje met gemengd fruit, bereikt deze smoothie zijn pieksmaak als je rijp fruit gebruikt. Deze hebben een geconcentreerdere zoetheid, dus vergeet niet om te controleren hoe rijp het fruit is voordat je het gebruikt.

Tips

Als je het wat koeler wilt maken, kun je ingevroren besjes en fruit gebruiken. Ze maken het ook dikker zonder het te verdunnen zoals ijsblokjes.

Vragen over lactosevrije spirulina smoothies

Hoewel het heel eenvoudig te maken is, heb je misschien toch nog vragen die beantwoord moeten worden. Lees hieronder verder om alles te weten te komen over dit heerlijke, kleurrijke drankje.

Wat is spirulinapoeder in een lactosevrije smoothie?
Perfect voor lactosevrije smoothies, spirulina is een eiwitrijke alg die wordt gedroogd en vermalen tot een poederachtige substantie. Het heeft een sterke aardse smaak die goed samengaat met veel fruit en groente. Meng het gewoon met de overig ingrediënten in een blender en het poeder zal de drank op natuurlijke wijze doordrenken met zijn unieke smaak. Ons spirulinapoeder recept is de perfecte manier om het groene poeder te proberen!
Hoeveel spirulina gebruik je in een lactosevrije smoothie?
Vanwege de karakteristieke, sterke smaak hoef je niet veel spirulinapoeder aan smoothies toe te voegen. We raden ongeveer een eetlepel per persoon aan, maar als je de smaak te mild of te sterk vindt, kun je deze naar eigen smaak aanpassen!
Wat voeg je toe aan een lactosevrije spirulina smoothie?
Vers fruit en groenten zijn heel gewoon in een lactosevrije spirulina smoothie. Ze voegen zowel frisheid als zoetheid toe om de aardsheid van spirulina in balans te brengen. Wij kozen voor ananas, appel, bosbessen, komkommer en spinazie. Ze smaken ongelooflijk samen en geven de drank een prachtige kleur. Samen met honing krijg je een zoete basis en met yoghurt en chiazaadjes heb je een smaakvolle en verfrissende smoothie.

Ingrediënten

Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
400 ml
Gehakte ingevroren ananas
200 g
Bosbessen
50 g
Appel (geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden)
1
Komkommers (fijngehakt)
100 g
Spinazie
50 g
Chiazaadjes
2 el
Spirulinapoeder
2 el
Honing
2 el

Geniet van een groene lactosevrije spirulina smoothie boordevol smaken

Onze lactosevrije spirulina smoothie heeft een verscheidenheid aan krachtige smaken, variërend van snoep tot verfrissend, van pittig tot wrang - allemaal in de naam van heerlijkheid. De vruchten, ananas, bosbessen en appels, voegen zoetheid en pittigheid toe, terwijl de groentes, milde spinazie en lichte, verfrissende komkommer, een subtiele frisheid toevoegen. Met het aardse spirulinapoeder krijgt de smoothie een algehele harmonieuze balans van smaken. Om de smoothie zoeter te maken, voegt honing een beetje zoetstof toe, waardoor de smoothie net zo verwennerij uitstraalt als dat hij verfrissend is.

Makkelijk en snel te maken: onze lactosevrije powersmoothie met groene spirulina

Als je zin hebt in een verfrissende drank boordevol krachtige smaken, wil je er een die makkelijk te maken is. Nou, beschouw het als gedaan - want ons lactosevrije spirulina smoothie recept duurt slechts een paar minuten om te maken! Het resultaat: een heerlijk groene power smoothie met heerlijke ingrediënten van vers fruit en groente tot romige lactosevrije yoghurt, boordevol smaken.

Ben je geïnteresseerd in het proberen van andere kleurrijke, smakelijke smoothies, probeer dan eens een glas lactosevrije tropische banaan en mango smoothie met gember of zoete lactosevrije groene smoothie met ananas en mango !