Skyr bowl met bosbessen, aardbeien, bramen en zaden
  • Arla
  • Recepten
  • Skyr bowl met bosbessen, aardbeien, bramen en zaden

Skyr bowl met bosbessen, aardbeien, bramen en zaden

5 min.
Heb je zin in een heerlijk fris ontbijt? Dan is onze gemengde bessen topping voor skyr of yoghurt precies wat je nodig hebt. Pak een handvol gemengde bessen en versier ze kunstig op skyr of yoghurt samen met een hagelslag van zaden! Deze frisse en sappige bessen zijn heerlijk 's ochtends of als middagsnack, vooral in combinatie met knapperige pompoen- en zonnebloempitjes.
https://www.arla.nl/recepten/skyr-bowl-met-bosbessen-aardbeien-bramen-en-zaden/

Bereidingswijze

  • Verdeel skyr over twee kommen.
  • Snijd de aardbeien in dunne plakjes en strooi ze over de skyr.
  • Voeg dan bosbessen en braam toe.
  • Werk af met pompoenpitjes en zonnebloempitjes.
Eet smakelijk!
Tips

In bessen bijten is echt geweldig en heerlijk. Maar je kunt ook een deel van de bessen pureren om een sausachtige consistentie te creëren of ze zelfs even laten koken om er een compote van te maken. De combinatie van gepureerde en hele bessen geeft een aangename balans van textuur en smaak.

Vragen over gemengde bessen toppings

Ons recept is gemakkelijk, maar om meer te weten te komen, kun je hieronder enkele vragen en antwoorden lezen over dit eenvoudige ontbijtrecept.

Welke bessen zijn lekker om op skyr of yoghurt te doen?
Je kunt al je favoriete bessen gebruiken voor skyr of yoghurt. Wij raden een mix aan van aardbei, bosbessen en bosbessen. Deze combinatie zorgt voor verschillende niveaus van zoetheid en zuurheid, en ze zien er samen prachtig uit bij het versieren van de wolkenwitte skyr. Maar doe eens gek! Voeg frambozen, zwarte bessen, rode bessen en nog veel meer toe.
Gebruik je verse of ingevroren bessen als topping?
Verse bessen hebben een levendigere smaak en stevigere textuur dan ingevroren bessen, maar je kunt ook ingevroren bessen gebruiken. Vers hebben ze een stevigere textuur, een frissere smaak en heldere kleuren. Bevroren kun je ze het hele jaar door gebruiken, omdat je de verse gewoon kunt invriezen. Als ze ontdooid zijn, komt er misschien iets meer vocht vrij dan bij verse bessen, maar ze zijn nog steeds een goede bron van snoep en zuurheid.
Wat serveer je met gemengde bessen op skyr of yoghurt?
Pompoenpitten en zonnebloempitjes zijn perfect als je ze serveert met gemengde zaden op skyr of yoghurt. Ze geven een rijke nootachtige smaak en een aangename knapperigheid bij elke hap. Als tegenwicht voor de zoete en pittige sappige bessen kun je knapperige granola, pure chocolade geschaafde chocolade, gehakte noten en dergelijke toevoegen.

Ingrediënten

Aardbeien
4 - 6
Skyr naturel
450 g
Bosbessen
50 g
Bramen
4 - 6
Pompoenpitten
2 el
Zonnebloempitjes
2 el

Vul je ontbijt aan met gemengde bessen - sappige bosbessen, aardbei en braam

Geniet van je ontbijt met een verfrissende kom skyr of yoghurt met een heerlijke topping van bosbessen, aardbeienyoghurt en aardbei. Aardbeien hebben een levendige, zoete smaak met een vleugje zuur, die het uitstekend doet in combinatie met braam en bosbes - die beide zoetheid en een mix van wrange en pittige smaken leveren. Ze smaken niet alleen onuitwisbaar, maar de bessen verschillen ook in textuur, variërend van zacht tot stevig, waardoor elke lepel een smaak- en textuuravontuur wordt.

Voeg wat knapperigheid en smaak toe met pompoenpitjes en zonnebloempitjes

Bestrooi met een flinke hoeveelheid pompoenpitjes en zonnebloempitjes om wat knapperigheid toe te voegen. De mix van zaden is een geweldige manier om de romige skyr en zachte, sappige bessen in balans te brengen en tegelijkertijd wat smaaknuances toe te voegen. De zaden zorgen voor een milde nootachtige, aardse en licht boterachtige smaak en als kleine bonus voegen ze een mooie, esthetische look toe.

Probeer ook eens andere knapperige toppings, zoals onze granola en zaad topping voor skyr , warm smakende en heerlijke perzik, pecan en kardemomzaad topping voor skyr , of klassieke fruit en amandel topping voor skyr .