Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Gevulde gehaktballen, Schotse eieren

schotse eieren

(2 stemmen)

 
 
 

8 stuks

Bereiding:

Kook 8 eieren 7 minuten in kokend water, spoel ze met koud water af en pel ze.
Klop 1 ei los met 1 eetlepel water.
Snijd het brood, de paprika en bosui in kleine stukjes.
Verkruimel de kaas boven de kom waar het gehakt in gaat.
Kneed het gehakt met de kaas het brood, paprika, bosuitje, versgemalen peper, zout, nootmuskaat en het los geklopte ei door elkaar, tot een taaie massa ontstaat.
Bekleed 1 gepeld, gekookt ei met een deel van het gehakt mengsel tot een mooie bal en rol deze door het paneermeel. Doe dit vervolgens met al de gepelde eieren.
Verhit een ruime hoeveelheid boter met een scheutje olie, doe de gehaktballen erin zodra de grote bellen zijn verdwenen, en braad de gevulde gehaktballen op een hoog vuur aan.
Draai het vuur lager, voeg wat warm water toe en braad de Schotse eieren in ongeveer 15 minuten gaar.
Voeg eventueel na 5 minuten nog een kleine hoeveelheid water of bouillon toe.

 

 

Ingrediënten

 

9 kleine eieren
5 sneetjes witbrood
1 rode paprika
2 bosuitjes
150 g Arla Apetina® kaasplak
500 g half om half gehakt
versgemalen peper, zout en nootmuskaat
paneermeel
boter/olie