Danablu-kroketjes met mango en veldsla

Danablu-kroketjes met mango en veldsla

Rating (0 votes)

My rating

Danablu-kroketjes met mango en veldsla

  • Castello Danablu® kroketjes
  • 125 g Castello Danablu® 50+
  • 100 g verse-roomkaas 70+
  • 2 eieren
  • 150 g paneermeel
  • 1 l olie om te frituren

Salade

  • 100 g veldsla
  • 2 mangos (à ca. 325 g)
  • 50 g walnoten

Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • witte wijnazijn
  • suiker

Bereidingswijze

Danablu-kroketjes

Meng de kazen goed door elkaar met een vork en vorm van het mengsel 12 (ca. 6 cm lange) kroketjes. Haal ze door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Laat ze ca. 5 minuten rusten op het werkvlak en herhaal de procedure. Verhit de frituurolie. Bak de kroketjes goudbruin (ca. 1 min.) Laat ze uitlekken op keukenpapier. Salade: Verdeel intussen de veldsla over 4 borden. Snijd de geschilde mango in lange repen. Verdeel de repen over de veldsla en bestrooi met de gehakte walnoten.

Dressing

Klop de ingrediënten tot een dressing en besprenkel hiermee de salade. Geef de rest er apart in een schaaltje bij.

Serveren

Leg de hete Danablu-kroketjes op de salade en serveer direct. Geef er eventueel een glaasje Deense aquavit bij.