Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Kaasfondue met Castello Blue

fondue
  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

(3 stemmen)

 
 
 

4 personen

Bereiding:

Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is. Een teentje knoflook halveren en pletten en de fonduepan ermee inwrijven. De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen tot het bruist. Eerst de belegen kaas en daarna de in plakken gesneden Castello Blue beetje bij beetje toevoegen en laten smelten onder voortdurend roeren. Het kaasmengsel niet te hard laten koken en niet te lang verhitten. Voor het binden de (koks)room toevoegen. Daarna Kirsch naar wens toevoegen. De fondue op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Serveer met: stokbrood of Turks brood. Het is ook lekker om stukjes bloemkool, broccoli, gekookte aardappeltjes e.d. door de kaasfondue te halen.

 

Ingredients

 
200 gr. Castello Blue
400 gram belegen kaas geraspt
4 dl. droge witte wijn
knoflook
1 eetl. Kirsch
2 eetl. room
peper
nootmuskaat
allesbinder

Declaration

Per 100 gram

 

* of RDI = Recommended Daily Intake

 

Aanverwante producten