Kaasfondue met Castello Blue
Rating (0 votes)

My rating

Kaasfondue met Castello Blue

Aantal personen

Ingrediënten

  • 200 g Castello® Blue
  • 400 g belegen kaas geraspt
  • 4 dl droge witte wijn
  • knoflook
  • 1 eetlepel Kirsch
  • 2 eetlepels room
  • peper
  • nootmuskaat
  • allesbinder

Bereidingswijze

Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is.

Een teentje knoflook halveren en pletten en de fonduepan ermee inwrijven. De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen tot het bruist. Eerst de belegen kaas en daarna de in plakken gesneden Castello Blue beetje bij beetje toevoegen en laten smelten onder voortdurend roeren. Het kaasmengsel niet te hard laten koken en niet te lang verhitten. Voor het binden de (koks)room toevoegen. Daarna Kirsch naar wens toevoegen. De fondue op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Serveer met

stokbrood of Turks brood. Het is ook lekker om stukjes bloemkool, broccoli, gekookte aardappeltjes e.d. door de kaasfondue te halen.