Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Gevulde kip met Mediterrane kaas en citroen

gevulde kip
  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

(3 stemmen)

 
 
 

4 personen

Verwarm de oven voor op 175˚C.
Laat de kip minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
Laat de witte kaasblokjes uitlekken maar bewaar de olie.
Boen de citroenen onder stromend water goed schoon, rasp van 1 van de citroenen de schil. Snijd de citroen in parten, eerst in de lengte doormidden en vervolgens nogmaals.
Snijd de knoflook heel fijn, roer dit door de mosterd. Haal de  naaldjes/blaadjes van de rozemarijntakjes en meng ze samen met de citroenrasp door het knoflook/mosterdmengsel.
Doe de witte kaasblokjes in een schaal, meng hier het mosterd/rozemarijnmengsel door samen met 4 eetlepels van de bewaarde olie, 4 kwarten citroen en zout en versgemalen peper.
Vet een ovenschaal iets in met olie. Vul de kip met het witte kaas/citroenmengsel, leg de gevulde kip in de ovenschaal, schep het overgebleven mengsel en de citroen om de kip. Bestrijk de bovenkant met nog wat olie en betrooi de kip met zeezout en versgemalen peper.
Bak de met Mediterrane kaas gevulde kip in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin.

 

Ingrediënten

1 scharrelkip ± 1,5 kg

150 g Arla Apetina® Classic blokjes in olie

2 citroenen, bij voorkeur biologisch

2 teentjes knoflook

1 eetlepel fijne Dijonmosterd

2 takjes verse rozemarijn

versgemalen peper en zeezout