Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Pasta met Danablu en tonijn

Danablu pasta
  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

(10 stemmen)

 
 
 

4 personen

Bereiding:

Was de courgettes en schaaf ze in lange, dunne plakken. Snijd de plakken in smalle reepjes (zoals de pasta). Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en hak de zwarte olijven. Verhit de olie in een grote pan. Laat de sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de courgettereepjes toe en laat deze in ca 3 minuten op een matig hoog vuur zacht worden. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, zout en basilicum toe. Breng het mengsel op smaak.

Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking en laat hem uitlekken in een vergiet.

Laat de tonijnmoot uitlekken en verdeel hem in niet al te kleine stukjes. Spatel de pasta, het courgettemengsel, de kleingesneden Danablu en de tonijn in een grote warme serveerschaal door elkaar en bestrooi met peper. Serveer direct.
    
    


    

 

 

Ingredients

 
2 courgettes (ca. 550 g)
50 g zongedroogde tomaten op olie
25 g zwarte olijven zonder pit
1 eetl. olijfolie
2 gesnipperde sjalotjes (ca. 50 g)
¼ theel. (fijn) zout
3 verse basilicumblaadjes in smalle reepjes

350 g gedroogde witte pasta, bijv. tagliatelle

2 blikjes tonijnmoot naturel op water (à ca. 185 g)
125 g Castello Danablu 50+
versgemalen peper

Garnering: verse basilicumblaadjes.
   

Declaration

Per 100 gram

 

* of RDI = Recommended Daily Intake