Pita-Pizza

Pita-Pizza

Rating (0 votes)

My rating

Pita-Pizza

  • 4 pitabroodjes (ca. 240 g)
  • 8 eetlepels tacosaus
  • 125 g Arla Finello® Pizza geraspte kaas
  • 200 g koud gebraden kippenvlees, in stukjes
  • 1/2 gele ui in dunne plakjes (ca. 50 g)
  • 1/2 rode paprika in dunne plakjes (ca. 50 g)
  • 2 tomaten in plakjes (ca. 125 g)
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1/2 theel. grof zout
  • versgemalen peper
  • 75 g Arla Finello® Pizza
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 theel. versgeperst citroensap
  • 3 liter gemengde sla in grove stukken gescheurd, bijv. lollo rosse
  • 1/4 theel. grof zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tacosaus, de kaas, de kip, de ui, de paprika en de tomaten over de pitabroodhelften. Strooi er oregano en zout en peper over. Bak de pita-pizza's in het midden van de oven. Neem de bakplaat na ca. 5 minuten uit de oven. Strooi de kaas over de pita-pizza's en bak ze in ca. 10 minuten gaar.

Serveren

Roer olie en citroensap door elkaar. Meng dit door de salade en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct met de warme pita-pizza's.

Baktijd

ca. 15 min. bij 200 °C.