Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Zomerse Risotto

rissotto

(2 stemmen)

 
 
 

4 personen

Snijd de lente uitjes en knoflook heel fijn. En snijd de broccoli in heel kleine roosjes. Blancheer de broccoli samen met de tuinerwtjes 3 minuten in kokend water met wat zout en spoel ze daarna direct af met koud water.

 

Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook toe en bak deze glazig. Voeg dan de rijst met nog 2 lepels olie toe en roer 2 minuten goed door. Voeg al roerend de kokende bouillon met een grote soeplepel toe en wacht met de volgende schep tot alle bouillon is opgenomen. De rijst moet steeds bedekt blijven met een laagje bouillon. De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar. Maar proef altijd tussendoor!

 

Snijd met een kaasschaaf lange plekken van de courgette. Snij deze dan in dunne reepjes. Maak de repen aan met versgemalen peper en zout, 2 olijfolie en het limoensap.

 

Roer door de ‘gare’ risotto de Arla Apetina® witte kaasblokjes, de geblancheerde groenten, de courgette linten en breng deze verder op smaak met de limoenrasp, versgemalen peper en zout.

 

Snijd de muntblaadjes heel fijn.

 

Serveer de risotto met zomerse groenten bestrooid met de munt in voorverwarmde borden.

 

 

Ingrediënten

 

300 g risottorijst

2 lente uitjes

1 teentje knoflook

100 g broccoli

200 g tuinerwtjes
1 l groentebouillon

6 el olijfolie

1 beker Arla Apetina® Classic 10% blokjes in water

2 courgettes

sap en rasp van 1 limoen

versgemalen peper en zout

verse munt