Veelgestelde vragen over duurzaamheid en verpakkingen

Waarom gebruiken jullie een blauwe vlinder op de voorkant van de verpakking. Deze komt toch helemaal niet in weides in NL?

De reden dat wij op onze verpakkingen van biologische producten koeien, vogels en vlinders afbeelden is omdat we consumenten duidelijk willen maken dat ze met het consumeren van biologische melk een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit en dierenwelzijn.

Waar staan die wilde bloemen en kruiden die op de voorkant van uw verpakking staan?

In de biologische landbouw worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. De boer haalt het onkruid zelf weg met de hand, zoals wij dat ook in de tuin doen. Deze werkwijze leidt tot een grotere variƫteit aan (on)kruiden en klavers, en daardoor een rijker bodemleven en meer biodiversiteit. Meer insecten trekken weer meer vogels aan. De elementen op de verpakkingen van Arla Biologisch staan symbool voor deze grotere biodiversiteit.

Wat voor vogels staan er afgebeeld op de biologische yoghurts?

Op de verpakking van de magere yoghurt staat een wulp. De grootste steltloper van West-Europa. In Nederland vind je ze het hele jaar door, voornamelijk open heide- en hoogveengebieden, open duinen, laagveengebieden met gemaaid rietland, graslanden in halfopen agrarisch gebied, open akkerbouwgebieden. 

De vogel op de verpakking van de milde yoghurt is een merel. Een zangvogel die in Nederland vrijwel overal voorkomt. Het vrouwtje is bruin (met bruine snavel) en het mannetje zwart (met oranje snavel).

Klopt het dat Arla gebruik maakt van Nederlandse biologische melk?

Voor bijna al onze producten gebruiken we biologische melk uit Nederland. Alleen voor de producten die in het buitenland worden gemaakt gebruiken we biologische melk afkomstig uit andere landen. Dat is minder belastend voor het milieu en smaakt net zo goed!

Hoe zit het met de duurzaamheid van de productie en distributie?

Bij Arla Foods Nederland voelen we ons verbonden met de natuur. De natuur speelt een rol in alles wat we doen. Als er een keuze is, dan kiezen we voor natuurlijker, puurder en beter voor het milieu. Dat geldt voor de producten en ingrediƫnten en voor de
bedrijfsvoering.

Zijn de verpakkingen ook minder milieubelastend dan bij reguliere zuivel?

Wij streven ernaar voor al onze verpakkingen, of het nu reguliere als biologische producten zijn, een zo milieuvriendelijk mogelijke verpakking te kiezen. We bekijken op dit moment
samen met onze verpakkingsleveranciers milieuvriendelijkere opties en willen
hier steeds een stap in zetten.

Maar een plastic schenkdopje is toch niet duurzaam?

Uit consumentenonderzoek blijkt dat mensen wat dit betreft een sterke voorkeur geven aan het gemak van een plastic schenkdop. We hebben echter wel gekozen voor de meest milieuvriendelijke schenkdop.