Wat is kefir

Arla biologische kefir is een pure zuiveldrank gemaakt volgens authentiek recept. Het is een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Kefir bevat rechtsdraaiende melkzuurbacteriën, calcium, eiwitten, vitamine B2 en B12. Arla biologische kefir heeft maar twee ingrediënten: biologische melk en échte kefirculturen. Net zoals het authentieke recept.

Weetje: heb je wel eens een kefir verpakking wat boller zien staan? Geen paniek! Dat komt namelijk door de gist die in het product zit. Er is dus niets mis met het product en je kunt het gewoon drinken (mits de THT natuurlijk nog niet verstreken is). Wanneer je de dop van de verpakking draait dan verdwijnt deze bolling ook gewoon weer. Datzelfde gist zorgt er ook voor dat kefir een tinteling op je tong geeft. We noemen het ook wel de ‘champagne onder de zuivel’.

Wat is kefir

Echte kefir culturen

De kefirculturen met echte kefirkorrels die wij gebruiken bij de bereiding van onze Arla biologische kefir zijn afkomstig uit de Kaukasus in Rusland. Deze kefirculturen zijn sinds meer dan 80 jaar eigendom van onze leverancier, die ze in leven heeft gehouden met een specifiek proces. Dit proces wordt streng gecontroleerd door Arla en wij kunnen garanderen dat wij de échte kefirculturen gebruiken.

De meeste kefir-culturen die tegenwoordig op de markt worden verkocht, zijn mesofiele culturen met een enkele soort toegevoegde gist en zonder sporen van kefirkorrels.Echte kefirkorrels zijn kostbaar en tijdrovend om te behouden en te laten groeien.

Arla staat achter 100% natuurlijke producten en om die reden hebben wij ervoor gekozen een échte kefir op de markt te brengen. De consumentenadviesprijs is om die reden ook hoger, dan dat je van andere 'kefir producten' op de markt gewend bent.

Echte kefir culturen

Recepten met kefir

In veel recepten kan je de melk vervangen voor kefir voor een pure en frisse smaak. We hebben wat recepten op een rijtje gezet die allemaal kefir bevatten. Wat denk je van deze heerlijke pannenkoekjes? Of ga je toch voor een chocoladetaart met kefir?

Recepten met kefir

Veelgestelde vragen