Wat te doen met oud brood

Wat te doen met oud brood

Wat te doen met oud brood?

Veel mensen zien oud brood als een hindernis, maar wij zien het als een kans - een kans om te creëren, een kans om te koken. Oud brood kan vaak de stemming drukken omdat niemand houdt van een saai, droog sneetje brood, maar voordat je het weggooit, geven we je een paar tips om oud brood nieuw leven in te blazen en te gebruiken in je kookkunsten. We geven ook voorbeelden van recepten met oud brood. 

Hoe je oud brood weer vers maakt

Geef oud brood een tweede leven met deze kookmethodes. Hoewel je misschien het liefst geen overgebleven brood eet, kun je verschillende eenvoudige trucs toepassen om er tóch iets lekkers van te maken. 

Probeer overgebleven brood in de pan te roosteren. Toasts en sandwiches gemaakt in de pan krijgen een knapperige buitenkant en kunnen gevuld worden met een breed scala aan smaakvolle ingrediënten. Rooster het in een royale hoeveelheid boter of olie om een bevredigende crunch, een goudbruine kleur en een rijke smaak te krijgen. 

Een andere populaire methode om oud brood te bereiden is door het in de oven te gooien. Verander oud brood bijvoorbeeld in knapperige croutons of heerlijke bruschetta. Bij het koken in de oven wordt het brood lekker knapperig. 

Een paninipers is ook een geweldige manier om dagoud brood te bereiden. De korst wordt perfect knapperig terwijl het brood door de kaas heerlijk smeuïg wordt. 

Koken met oud brood is een fantastische manier om een knapperig element aan een gerecht toe te voegen, aangezien het brood olie en sappen ongelooflijk goed opneemt, waardoor het lekker knapperig wordt. Hoe je je brood ook wilt opfrissen, je staat op het punt om te genieten van geroosterde, knapperige heerlijkheid. Blijf lezen voor meer inspiratie. 

Onze populairste recepten met oud brood

Oud en overgebleven brood kan in veel verschillende recepten worden verwerkt. We hebben een lijst gemaakt van onze populairste recepten met overgebleven brood voor jou om in te duiken. Ze bevatten ideeën voor lunch, diner, dessert, voorgerechten en snacks, en ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan je voorkeuren. 

Onze populairste recepten met oud brood

De beste recepten met croutons

Knapperige croutons zijn eenvoudig te maken en passen bijna bij elke salade of soep. Bekijk onze beste recepten met croutons om inspiratie op te doen voor het maken van zelfgemaakte croutons en om ze te gebruiken in je dagelijkse koken. 

Probeer ons recept voor eenvoudige zelfgemaakte croutons en maak van elke salade of soep iets extra heerlijks. Goudbruin en knapperig, de hapklare lekkernijen brengen een geweldige knapperigheid. Hetzelfde geldt voor roggebroodchips. Hoewel ze de neiging hebben om er rustieker uit te zien en een hartige smaak hebben, zijn ze nog steeds een uitstekende optie voor soepen en salades naar keuze. 

Je kunt je zelfgemaakte croutons gebruiken om een delicate kaassoep af te maken. De romige soep met gesmolten kaas zal elke lepel laten barsten van smaak en textuur wanneer je bijt in de in boter geroosterde croutons. 

Salades zijn en zijn altijd perfecte combinaties geweest voor croutons, dus probeer onze quinoasalade met kip en croutons of een groene salade met saladekaas en croutons. 

Top 3 recepten met paneermeel

Bijna elke soort dagoud brood kan worden gebruikt voor paneermeel. Ze gaan eeuwen terug en hebben veel gerechten naar een hoger niveau getild. In onze top 3 recepten met paneermeel presenteren we uiteraard drie recepten met paneermeel, maar we bespreken ook de meest voorkomende manieren om paneermeel in je koken te verwerken. Ze kunnen oven gerechten een knapperige korst geven, zoals we doen in dit recept voor bloemkoolgratin, en vocht en textuur toevoegen aan bijvoorbeeld gehaktballen en deze broodknoedels. 

Top 3 recepten met paneermeel

Top 5 bruschetta recepten

Bruschetta is een traditioneel Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en geweldige smaken. Ze worden gemaakt op een bedje van brood gevuld met toppings van allerlei soorten. De populairste bruschetta is de klassieke bruschetta die zijn eenvoudige smaken in zijn voordeel gebruikt. Het goudbruine brood neemt het sap van tomaten op, terwijl basilicum en knoflook smaak en aroma toevoegen. Om je weg te vinden in de bruschetta, hebben we onze top 5 bruschetta recepten op een rijtje gezet. 

Top 5 bruschetta recepten

Top 7 toast recepten

Er is iets zeer aantrekkelijks aan een gerecht dat zo eenvoudig en toch zo smakelijk is. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de top 7 toast recepten. Toast is niet alleen eenvoudig te maken en ongelooflijk lekker, maar het is ook een geweldige manier om oud brood te gebruiken. Zet je broden goed in door ze in plakken te snijden en ze om te toveren in elke toast die je hartje begeert. 

Probeer een paddenstoelentoast of een pizzatoast voor hartige smaken, of experimenteer met iets lekkers als een banaantoast met notenboter. Als kleine bonus bespreken we ook vijf van de populairste sandwichrecepten met oud brood. 

Top 7 toast recepten

Hoe brood te bewaren

Brood bewaren is net zo belangrijk als het koken ervan, want als je het niet goed kunt houden, kan het bederven voordat je vrienden en familie in de keuken kunt verbazen. Bekijk ons artikel over hoe brood te bewaren om erachter te komen welke soorten je in de koelkast moet bewaren en welke op kamertemperatuur. We gaan ook door de verschillende soorten verpakkingen en opslagopties, zoals papieren zakken, luchtdichte containers en broodtrommels. 

Hoe brood te bewaren