Start de dag met Skyr

IJslanders houden het na het ontbijt wel vol tot de lunch. Hun geheim? Skyr! Arla skyr is een heerlijke yoghurt in IJslandse stijl. Van nature rijk aan eiwit, 0% vet en toch lekker romig van smaak. 

In IJsland wordt er al sinds duizend jaar lekker eiwitrijk ontbeten met skyr.

Arla skyr bevat van nature 11 gram eiwit per 100 gram. Dat is 2,7 keer meer dan gewone yoghurt en bijna 1,3 keer meer dan kwark. Ook heeft het een heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur. Dé unieke eigenschappen voor een goede start van de dag.

Wat je ochtend ook brengt, Arla skyr brengt je verder.

Ontdek de duurzamere 1kg verpakking van Arla Skyr

Bij Arla onderzoeken wij constant de mogelijkheden om onze verpakkingen verder te verduurzamen. Een mooi resultaat hiervan is de nieuwe 1kg verpakking van Arla Skyr. Deze nieuwe verpakking bevat 40% minder plastic, dat scheelt toch mooi 30% CO2 uitstoot. Daarbij zijn de verschillende materialen goed van elkaar te scheiden, waardoor de verpakking beter is te recyclen.

Recepten

Wij inspireren je graag met onze skyr recepten

Ontdek hier lekkere recepten

Veelgestelde vragen

Hoe wordt Arla skyr gemaakt?

Arla skyr wordt gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept waarbij magere (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen en een klein beetje (microbieel*) stremsel. Daarna wordt de yoghurt geconcentreerd, waardoor het product de heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur krijgt. Een ander voordeel is dat het hierdoor van nature 2,7 keer meer eiwit bevat dan gewone yoghurt.

*Microbieel (vegetarisch) stremsel, dat gemaakt is door micro-organismen.

Hoeveel eiwit heeft Arla skyr?

Arla skyr heeft van nature een eiwitpercentage van 11 gram per 100 gram – dat is 2,7 keer meer dan yoghurt en bijna 1,3 keer meer dan kwark.

Heeft Arla skyr ook toegevoegde suikers?

De naturel smaak heeft geen toegevoegde suikers. De smaken honing, framboos-cranberry, bosfruit en vanille hebben daarentegen wel toegevoegde suikers. Het aantal suikers is respectievelijk 7,6 gram, 8,3 gram, 8,3 gram en 8,5 per 100 gram.

Is Arla skyr 100% natuurlijk?

Arla skyr bestaat uit zuiver natuurlijke ingrediënten en bevatten dus geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Is Arla skyr alleen voor het ontbijt?

Arla skyr heeft alle belangrijke eigenschappen voor een goede start van de dag, maar je bent natuurlijk vrij om zelf te bepalen wanneer jij het wilt eten.

Waar wordt Arla skyr gemaakt?

Arla skyr is gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept. De productie vindt echter niet op IJsland plaats. IJsland is een eiland ver weg van Nederland en zeker met een versproduct als Arla skyr, zou het niet handig zijn om Arla skyr op het eiland zelf te produceren en vervolgens over te varen naar het vaste land. Daarom maken we Arla skyr dichter bij huis, namelijk in Duitsland. Dat is wel zo vervoersvriendelijk. Vanuit Duitsland brengen we de skyr naar de supermarkten, waardoor er altijd verse Arla skyr in de schappen staat.

Alle Arla Skyr producten