Arla Skyr Rijk aan eiwit

De IJslanders houden het na het ontbijt wel vol tot de lunch. Hun geheim? Skyr! Arla® skyr is een heerlijke yoghurt in IJslandse stijl. Van nature rijk aan eiwit, 0% vet en toch lekker romig van smaak. In IJsland wordt er al sinds duizend jaar lekker eiwitrijk ontbeten met skyr. Zo hebben de IJslanders geen 11-uur dipje! Zelfs niet na een duik in de Noordelijke IJszee, barre fietstochten en fikse wandelingen door het ruige landschap. Wat je ochtend ook brengt, Arla skyr brengt je verder.

Arla® Skyr aardbei

Deze nieuwe smaak zal zeker in de smaak vallen! Naast de varianten naturel, bosfruit, vanille, honing en framboos-cranberry, introduceren we nu Arla® skyr aardbei. Met stukjes aardbei. Ook deze variant is van nature rijk aan eiwit, romig van smaak en toch 0% vet. Heerlijk om je dag mee te starten (op z’n IJslands).

Nieuw: Arla® skyr met muesli

Arla skyr is er nu ook als kant en klaar ontbijt, in de smaken vanille en naturel. Rijk aan eiwit, zodat jij lekker lang door kunt en compleet met lepel, handig voor onderweg! Portie Arla skyr vanille of portie Arla skyr naturel met muesli = portie genieten IJslandse stijl!

 

Ontdek

Arla skyr

Wat je ochtend ook brengt, Arla skyr brengt je verder.

meer over Arla skyr

Recepten

Wij inspireren je graag met onze skyr recepten

Ontdek hier lekkere recepten

Veelgestelde vragen

Hoe wordt Arla® skyr gemaakt?

Arla® skyr wordt gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept waarbij magere (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen en een klein beetje (microbieel*) stremsel. Daarna wordt de yoghurt geconcentreerd, waardoor het product de heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur krijgt. Een ander voordeel is dat het hierdoor van nature 2,7 keer meer eiwit bevat dan gewone yoghurt.

*Microbieel (vegetarisch) stremsel, dat gemaakt is door micro-organismen.

Hoeveel eiwit heeft Arla® skyr?

Arla® skyr heeft van nature een eiwitpercentage van 11 gram per 100 gram – dat is 2,7 keer meer dan yoghurt en bijna 1,3 keer meer dan kwark.

Heeft Arla® skyr ook toegevoegde suikers?

De naturel smaak heeft geen toegevoegde suikers. De smaken honing, framboos-cranberry, bosfruit en vanille hebben daarentegen wel toegevoegde suikers. Het aantal suikers is respectievelijk 7,6 gram, 8,3 gram, 8,3 gram en 8,5 per 100 gram.

Is Arla® skyr 100% natuurlijk?

Arla® skyr bestaat uit zuiver natuurlijke ingrediënten en bevatten dus geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Is Arla® skyr alleen voor het ontbijt?

Arla® skyr heeft alle belangrijke eigenschappen voor een goede start van de dag, maar je bent natuurlijk vrij om zelf te bepalen wanneer jij het wilt eten.

Waar wordt Arla® skyr gemaakt?

Arla®skyr is gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept. De productie vindt echter niet op IJsland plaats. IJsland is een eiland ver weg van Nederland en zeker met een versproduct als Arla® skyr, zou het niet handig zijn om Arla® skyr op het eiland zelf te produceren en vervolgens over te varen naar het vaste land. Daarom maken we Arla® skyr dichter bij huis, namelijk in Duitsland. Dat is wel zo vervoersvriendelijk. Vanuit Duitsland brengen we de skyr naar de supermarkten, waardoor er altijd verse Arla® skyr in de schappen staat.