Vandaag verbeteren voor morgen

Wil je meer weten over wat wij doen op het gebied van voedselverspilling, recyclebare verpakkingen, verduurzaming op de boerderij en het beschermen van de natuur? Lees hieronder meer over de route die onze producten afleggen van gras tot glas.

Het Eten

Wij geloven dat zuivel deel kan uitmaken van een duurzamer en gezond voedingspatroon. Met al het goede van zuivel streven wij ernaar om jou te helpen goed te eten. Hoe? Door lekker en voedzaam eten aan te bieden. We helpen en inspireren je op het gebied van koken en eten, én geven je tips om voedselverspilling tegen te gaan. 

De verpakking

Wij vinden het belangrijk dat onze verpakkingen van hoge kwaliteit zijn, zodat jij langer en met plezier kunt genieten van onze producten. Ons streven is om voor onze eigen merken tegen 2025 uitsluitend 100% recyclebare verpakkingen te gebruiken. In 2030 willen wij geen nieuw plastic van fossiele oorsprong meer gebruiken. Wij werken continu aan het verbeteren van onze verpakkingen, zodat ze voor jou makkelijker te gebruiken zijn en nog beter kunnen worden gerecycled.  

Het transport

Wij streven ernaar om onze producten met een zo laag mogelijke uitstoot te leveren. In Nederland richten we ons op dit moment op de routeoptimalisatie en trainen we onze chauffeurs in milieuvriendelijk rijden. In Zweden zijn we al een stap verder en zijn we overgestapt op elektrische vrachtwagens en voertuigen aangedreven door hernieuwbare energiebronnen. En wist je dat we in Engeland zelfs een test doen met biobrandstof gemaakt van o.a. koeienpoep?

De fabriek

In onze zuivelfabrieken vindt de echte magie plaats. Hier maken we van rauwe melk heerlijke en voedzame producten. Ons doel is om de CO2e-uitstoot van onze productie tegen 2030 met 63% te verminderen ten opzichte van 2015. Hoe wij dit doen? Door onze zuivelfabrieken energiezuiniger te maken en over te stappen op hernieuwbare energiebronnen. Zo draait onze Nederlandse fabriek op 100% groene stroom. Ondertussen werken wij ook hard aan het minimaliseren van voedselverspilling in onze zuivelfabrieken. 

De boerderij

Op de boerderijen kunnen wij de grootste impact maken. Als boerencoöperatie inspireren en helpen wij elkaar om het steeds beter te doen. Daarom hebben wij “Arla FarmAhead” geïntroduceerd. In het kort: hoe meer duurzaamheidsinitiatieven onze boeren inzetten vanuit een geselecteerde lijst, hoe meer ze betaald krijgen voor hun melk. Zo werken we samen aan het verminderen van de klimaatimpact.  

De koeien

Met ons kwaliteitsprogramma op de boerderij, Arlagården®, zorgen wij voor het welzijn van de dieren. Dag in, dag uit staat de boer klaar om de koeien te verzorgen: er moet niet alleen gegeten, gedronken en gemolken worden. Het gaat ook om schone ligbedden, en dagelijkse monitoring op gezondheid en gedrag.  

Het land

Als boeren zijn wij afhankelijk van de natuur. Landbouwgrond is de thuisbasis van insecten en planten die belangrijk zijn voor ecosystemen. Daarom checken we de gezondheid van onze bodem. Daarnaast werken we met ons Renature programma aan het stap voor stap verbeteren van de biodiversiteit op en rondom een selectie boerderijen in Nederland.  

Arla Foods’ klimaatambities

Onze klimaatambitie is om tegen 2050 netto klimaatneutraal te zijn. Op weg zetten we ons in om de CO2e-uitstoot in 2030 aanzienlijk te verminderen:

  • 63% reductie in productie, eigen logistiek en energieverbruik (in overeenstemming met reducties die nodig zijn om de opwarming van de aarde tot 1,5°C te houden)*
  • 30% reductie op boerderijen en van emissies van ingekochte wei, logistiek van van derden en verpakking.

*Goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief

Arla Foods’ klimaatambities