Hoe wordt skyr gemaakt

Arla® skyr wordt gemaakt volgens een 1000 jaar oud IJslands recept waarbij magere (koe)melk gecombineerd wordt met unieke yoghurtculturen en een klein beetje (microbieel*) stremsel. Daarna wordt de yoghurt geconcentreerd, waardoor het product de heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur krijgt. Een ander voordeel is dat het hierdoor van nature 2,7 keer meer eiwit bevat dan gewone yoghurt.

De productie van onze skyr vindt niet op IJsland plaats. Dat ligt namelijk te ver weg van Nederland en zeker met een versproduct als Arla® skyr, zou het niet handig zijn om Arla® skyr op het eiland zelf te produceren en vervolgens over te varen naar het vaste land. Daarom maken we Arla® skyr dichter bij huis, namelijk in Duitsland. Dat is wel zo vervoersvriendelijk. Vanuit Duitsland brengen we de skyr naar de supermarkten, waardoor er altijd verse Arla® skyr in de schappen staat. 

*Microbieel (vegetarisch) stremsel, dat gemaakt is door micro-organismen