De verpakking

Het belang van een goede verpakking

Jouw zuivelproduct blijft dagenlang vers en dat is onder andere te danken aan een goede verpakking. Onze verpakkingen hebben een belangrijke functie. Ze waarborgen de veiligheid van onze producten en voorkomen voedselverspilling.  

Zuivel voor jou

Het is heel belangrijk dat onze verpakkingen ook minder impact hebben op het milieu. Ons streven is om voor onze eigen merken tegen 2025 uitsluitend 100% recyclebare verpakkingen te gebruiken. Daarin willen wij tegen 2030 ook geen nieuw plastic van fossiele oorsprong meer gebruiken (Arla's klimaatambitie). We werken daarnaast samen met partijen in de afvalverwerkingsketen, om ervoor te zorgen dat verpakkingen op de juiste manier worden ingezameld en worden gerecycled. Zo ontwikkelen we samen met leveranciers verpakkingsoplossingen voor morgen. 

Zuivel voor jou

Minder en hernieuwbaar plastic

Voor onze verpakkingen gebruiken we steeds minder materiaal. En het materiaal dat we gebruiken, is bij voorkeur gerecycled en hernieuwbaar en wordt verantwoord ingekocht. Daarom stellen we onszelf het doel om tegen 2030 geen nieuw plastic op fossiele basis in verpakkingen van onze eigen merken te gebruiken. In sommige gevallen vervangen we ook kunststoffen door papiervezel. En als dat niet mogelijk is, gebruiken we gerecyclede kunststoffen of kunststoffen gemaakt van hernieuwbare materialen. We hebben bijvoorbeeld de plastic deksels verwijderd van alle bekers van het Arla merk in Nederland om plastic te verminderen. 

Minder en hernieuwbaar plastic