Zorg ervoor dat je alle ingrediënten voor de roerbaknoedels al gesneden bij de hand hebt voordat je begint met koken. Het gerecht bakt door de grote hitte immers vrij snel. Snijd de groenten in vrij kleine stukjes, vooral de broccoli. Zo garen ze sneller en zijn ze op hetzelfde moment gaar als de andere ingrediënten.
Zorg ook dat je de noedels niet te gaar kookt. Ze garen immers samen met de groenten en saus verder in de wok. Anders worden ze papperig. Houd de wok goed heet, voor een optimale textuur met gare noedels en knapperig-malse groenten.
Omdat de warmte zich bij een wok vooral op de bodem bevindt, is het de ideale pan om de roerbaknoedels te bereiden. In een wokpan kun je de ingrediënten snel aanbraden, ingrediënten die sneller gaar zijn naar de zijkanten van de komvormige pan duwen en ingrediënten die meer warmte nodig hebben op de bodem van de pan houden. Doe de pan echter niet te vol, anders kan de inhoud slap worden in plaats van knapperig. Je hebt voldoende ruimte nodig om de groenten te verplaatsen.
Als je over alle ingrediënten beschikt, is het bereiden van dit Chinese wokgerecht met een eenvoudige roerbaksaus heel makkelijk. Hieronder vind je enkele van de meest gestelde vragen over roerbaknoedels met groenten en lees je alles over het gerecht.
Eiernoedels
|
250 g |
---|---|
Water
|
2 L |
Grof zout
|
2 tl |
Koolzaadolie
|
1 el |
---|---|
Broccoli in kleine roosjes en de stengel in kleine blokjes
|
500 g |
Lente-uitjes in diagonale stukken van 3 cm (ca. 200 g)
|
2 bosje |
Ontdooide edamame bonen
|
250 g |
Chinese sojasaus
|
4 el |
Thaise vissaus
|
2 el |
Rijstwijnazijn
|
2 el |
Honing
|
2 el |
Chilipeper in dunne ringen
|
2 el |
Blokjes witte kaas
|
100 g |
Pinda's
|
50 g |
Ontdek de Chinese manier om noedels en groenten te bereiden met een speciale Chinese roerbaksaus. Roerbakken is methode die wordt gebruikt in veel Aziatische landen, hoewel de techniek afkomstig is uit China. Het voedsel wordt hierbij op hoog vuur bereid in een wok. Vaak worden ook roerbaknoedels toegevoegd. In ons recept combineren we broccoliroosjes,
edamamebonen, lente-uitjes en eiernoedels met een zelfgemaakte roerbaksaus, waardoor de ingrediënten extra mals en knapperig worden. Afwerken doen we met geprakte saladekaas en een handjevol pinda's. Als je tal van Aziatische smaken wilt proberen in een gerecht boordevol kruidige aroma's en verse ingrediënten, dan is dit recept precies wat je zoekt. Bekijk voor meer exotische maaltijden zeker onze recepten voor Indiase kikkererwtencurry met verse spinazie en gegrilde kaas, warme Aziatische noedelsoep met kip of Griekse souvlaki.
De klassieke roerbaksaus voor groenten en noedels biedt een veelzijdig startpunt voor allerlei Chinese wokrecepten. De basis bestaat uit sojasaus, voor een genuanceerde umamismaak met de lichte zoetheid van gefermenteerde sojabonen. In ons eenvoudige recept voor roerbaksaus combineren we de sojasaus met Thaise vissaus, rijstwijnazijn, honing en chilipeper tot een uitgebalanceerd geheel dat tjokvol smaak zit.
Rijstwijnazijn is een belangrijk ingrediënt in veel Aziatische gerechten, met een milde, licht zoete smaak en een vleugje zuurheid dat uitstekend past bij het scherpe, zoute aroma van de vissaus. De honing brengt balans in de hartige en zoute smaken, terwijl de chili voor wat extra pit zorgt. Dit is de beste roerbaksaus om groenten en noedels een zoete en hartige smaak te geven met een lichte pikantheid.
Dit populaire gerecht met lekker verse ingrediënten is precies wat je nodig hebt na een lange dag, wanneer je zin hebt in iets lekkers en makkelijks uit de Aziatische keuken. Als je stijlvol, makkelijk en snel wilt koken, is een wokpan de perfecte keuze. Zeker voor roerbaknoedels met knapperige stukjes groenten. Door de intense hitte onderaan in de komvormige pan heb je maar een klein beetje olie nodig om malse, knapperige broccoliroosjes en lente-uitjes te bereiden met noedels met veel textuur en umamismaak.
Zachte en romige blokjes witte kaas worden gepureerd en over de roerbaknoedels gestrooid. De witte saladekaas geeft body en een licht zout accent dat uitstekend past bij tal van warme gerechten. Dankzij de zachte en romige textuur die smelt in je mond, vult de kaas de roerbaknoedels mooi aan en contrasteert hij goed met de krokante pinda's er samen mee over het gerecht worden gestrooid.
Je kunt dit Chinese roerbakrecept helemaal naar je hand zetten met verschillende soorten vlees, vis en groenten. Denk maar aan roerbaknoedels met kipfilet, varkenshaas, varkenskoteletten of zelfs garnalen. Je hebt bovendien niet veel nodig. Een paar honderd gram volstaat voor vier personen. Snijd het vlees in dunne reepjes en kruid het naar wens. Gebruik bijvoorbeeld wat sojasaus om het vlees mals te maken en op smaak te brengen. Ook de groenten zijn perfect inwisselbaar. Wat dacht je van wortels, rode paprika en sperziebonen? Zorg er wel voor dat je de wortelen en paprika in kleine stukjes snijdt voordat je ze aan de wok toevoegt.