Perfecte Kaiserschmarrn maken voor gasten, een brunch of als tussendoortje hoeft niet tijdrovend te zijn. Je kunt de pannenkoekreepjes makkelijk van tevoren bereiden. Bereid de pannenkoeken volgens de instructies, leg ze op de bakplaat en laat ze rusten tot je klaar bent om ze in de oven te bakken. Als je de pannenkoeken de dag ervoor of nog vroeger bereidt, bewaar ze dan in hun geheel in de koelkast in een luchtdichte bak en haal ze er ongeveer 30 minuten voor het bakken uit. Volg daarna de stappen voor het snijden en klaarmaken van de reepjes voor het bakken en bak ze in de oven tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn.
Een pannenkoek omdraaien kan moeilijk zijn en dat is zeker het geval voor deze iets dikkere Kaiserschmarrn als je een spatel van normale grootte gebruikt. Maar er is een manier om dit proces makkelijker te maken, zodat de pannenkoeken heel en mooi worden omgedraaid. Wanneer de pannenkoek klaar is om te worden omgedraaid, leg je een groot bord op de pan. Druk het bord tegen de pan en draai beide om, zodat de pannenkoek op het bord ligt met de gebakken kant naar boven. Schuif de pannenkoek nu terug in de pan en bak ook de andere kant. Mogelijk moet je met een spatel voorzichtig langs de rand van de pan gaan om de pannenkoek los te maken voordat je hem omdraait, welke methode je ook gebruikt.
Met ons Kaiserschmarrn-recept serveer je moeiteloos een geweldig nieuw brunchgerecht of dessert. Lees hieronder de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over Kaiserschmarrn, zoals hoe ze te bereiden en te bewaren, om meer te weten te komen over deze geliefde Oostenrijkse pannenkoeken.
vezels | 6,2 gram vezels |
eiwit | 16,8 gram eiwit |
koolhydraten | 33,6 gram koolhydraten |
vet | 51,3 gram vet |
Arla Biologische Karnemelk
|
350 ml |
---|---|
Bloemen
|
150 g |
Bakpoeder
|
2 tl |
Eidooiers
|
2 |
Rietsuiker
|
1 el |
Grof zout
|
¼ tl |
Eiwitten
|
2 |
Boter (voor bakken in de pan)
|
25 g |
Boter (voor bakken in de oven)
|
25 g |
Rietsuiker
|
1 el |
Suiker
|
|
---|---|
Versgeperst citroensap
|
|
Siroop (bv. ahorn-, bosbes- of cranberrysiroop)
|
|
Optioneel: slagroom
|
Pannenkoeken, zoals onze Amerikaanse pannenkoeken of luchtige soufflépannenkoeken, zijn een vast onderdeel op de meeste brunches. Maar als je eens wat nieuws wilt proberen zonder afbreuk te doen aan de heerlijke zoetheid van de originele pannenkoek, dan is ons recept voor Oostenrijkse Kaiserschmarrn wellicht iets voor jou.
Dit Oostenrijkse pannenkoekendessert is even luxueus als een klassieke pannenkoek, maar heeft een nog complexer smaakprofiel. Deze pannenkoeken worden gepresenteerd in de vorm van rustieke, in de oven gebakken reepjes en zijn een boterig, gekarameliseerd wonder. Onze Kaiserschmarrn met zijn exotisch klinkende naam en verrassende look zal zeker indruk maken op vrienden en familie.
Als dit verrukkelijke Oostenrijkse pannenkoekendessert je nieuwsgierig heeft gemaakt naar meer klassieke, Oostenrijkse recepten, raden we je aan ook onze heerlijke, authentieke apfelstrudel te proberen.
Kaiserschmarrn is geweldig als zoete afsluiter van een maaltijd of als deel van een uitgebreide brunch. Maar ons recept voor Oostenrijkse pannenkoeken is niet zomaar suikerzoet. De zoetheid ervan is juist diep en complex door de dubbele karamelisering tijdens het bakken. De reepjes worden eerst gekarameliseerd in de pan en vervolgens gebakken in de oven met boter en suiker voor die rijke, nootachtige smaak en mooie goudbruine kleur die je alleen door karamelisering kunt verkrijgen.
Je kunt onze Kaiserschmarrn ook serveren met versgeperst citroensap of een zurige siroop zoals cranberrysiroop. Dit geeft het pannenkoekgerecht een zurig, scherp accent dat perfect in evenwicht is met de zoete, boterige smaak van de dubbel gekarameliseerde, versnipperde pannenkoeken. Je kunt ook een zoetere siroop gebruiken voor de Kaiserschmarrn-pannenkoekreepjes. Qua smaak heeft dit Oostenrijkse pannenkoekenrecept echt alles.
Als onze luchtige, versnipperde pannenkoeken wat te zoet zijn naar jouw smaak, kun je ze, in plaats van het gerecht te serveren met een zure garnering, ook wat zuurder maken door gedroogde cranberries toe te voegen aan het pannenkoekenbeslag. Deze truc wordt ook gebruikt in sommige oudere, traditionele recepten voor Oostenrijkse Kaiserschmarrn. De rode bessen zorgen voor een heldere, zurige smaak die goed samengaat met het zoete van de pannenkoeken. De rode bessen vallen ook mooi op tussen de goudbruine reepjes.
Tegenwoordig wordt Kaiserschmarrn vaak met cranberry's gemaakt, maar in de originele recepten werden altijd in rum geweekte rozijnen gebruikt. Door 75-100 gram rumrozijnen aan het pannenkoekenbeslag toe te voegen, krijgt het door de alcohol een rijpere smaak en zorgen de rozijnen voor een andere textuur. Je kunt de rumrozijnen zelf maken of in de winkel kopen. Ze zijn een traditionele en smaakvolle toevoeging aan de Kaiserschmarrn-pannenkoekreepjes, en een manier om trouw te blijven aan het originele Oostenrijkse recept.