Pasteitjes met meer asperges en minder kip

Pasteitjes met meer asperges en minder kip

45 min.
Probeer pasteitjes met asperges en kip - een nieuwe versie van de klassieke pasteitjes met kip en asperges. In deze variant hebben we meer asperges gebruikt en we hebben minder kip toegevoegd. Maar dat zul je eigenlijk niet merken. Geef je pasteitjes extra knapperigheid met een stukje krokante kippenhuid en laat het groene garnituur het seizoen volgen. We geven je een suggestie voor zowel zomer- als wintertopping.
https://www.arla.nl/recepten/pasteitjes-met-meer-asperges-en-minder-kip/

Bereidingswijze

Aspergesaus met kip
  • 1. Spoel de kippenbouten af en dep ze droog en verwijder de velletjes (bewaar de velletjes).
  • 2. Breng water, kippenbouten en laurierblaadjes aan de kook in een pan. Laat de bouten op laag vuur en met het deksel erop ongeveer 45 minuten koken. Haal de kippenbouten eruit, zeef de bouillon en giet het terug in de pan.
  • 3. Laat de bouillon op hoog vuur en zonder deksel ongeveer 15 minuten inkoken, of tot er ongeveer 100 ml over is.
  • 4. Smelt de boter in een pan op matig vuur, fruit de ui ongeveer 1 minuut en voeg al roerend de bloem toe. Voeg het aspergekookvocht (ongeveer 200 ml) toe en breng het aan de kook. Voeg de bouillon van de kippenbouten, room, zout en peper toe en laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten koken - onder voortdurend roeren.
  • 5. Haal het vlees van de botten en trek het met twee vorken uit elkaar in stukjes.
  • 6. Meng het kippenvlees en de aspergesnippers erdoor en laat de saus op laag vuur en voorzichtig roerend ongeveer 2 minuten sudderen. Breng op smaak.
Krokante kippenhuid
  • 1. Leg ondertussen de kippenhuiden op een bakplaat met bakpapier en strijk ze goed glad.
  • 2. Bestrooi met zout en leg er een stuk bakpapier en een bakplaat bovenop.
  • 3. Rooster de huiden in het midden van de oven. Laat de geroosterde huiden afkoelen op keukenpapier.
Bij het serveren:
  • 1. Verwarm de pasteitjes volgens de instructies op de verpakking.
  • 2. Giet gelijkmatig de aspergesaus met kip in elke pasteitje. Garneer met knapperige huid en passende bijgerechten.
Winter versie
  • 1. Meng boerenkool goed met olie en zout.
  • 2. Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier en bak het in het midden van de oven.
Roosteren van kippenhuid
  • 1. Ongeveer 20 minuten op 200°C - conventionele oven.
Eet smakelijk!
Tips

Als je een tarteletvulling helemaal zonder vlees wilt bereiden, kun je het kippenvlees vervangen door gebakken champignons (gebruik ongeveer 200 g champignons in kwarten). In plaats van de ingekookte bouillon van de kippenbouten, kun je 100 ml water gebruiken samen met 1 eetlepel geconcentreerde groentebouillon. Volg verder de instructies zoals beschreven in het recept.

Ingrediënten

Aspergesaus met kip
Kippen boutn (ongeveer 300g)
3
Water
½ L
Laurierblaadjes
3
Boter
40 g
Fijngehakte ui
1
Tarwemeel (ongeveer1/2 dl)
50 g
Uitgelekte witte asperges snippers (bewaar het vocht) (ongeveer 430 g) • ¼ liter kookroom
1 blikje
Kookroom
¼ L
Grof zout
1 tl
Grofgemalen peper
Grof zout
½ tl
Pasteitjes
10
Winter versie
Boerenkool in zeer dunne reepjes
50 g
Koolzaadolie
2 tl
Grof zout
1 tl
Zomerversie
Dikke groene asperges in zeer dunne reepjes
5
Erwtenscheut
200 g