Pasteitjes met kip en asperges

Pasteitjes met kip en asperges

45 min.
Pasteitjes met kip en asperges is een klassieker zowel op het paas- als kerstbuffet. Er zijn verschillende varianten van tarteletvulling, maar meestal wordt er kip met asperges geserveerd. Tarteletter betekent "kleine taartjes" - en deze kleine knapperige bakjes zijn decoratief en heerlijk als zowel voorgerecht, hoofdgerecht en op de lunchtafel. Hier is een heerlijk recept voor klassieke tarteletter gevuld met kip en asperges - heerlijk het hele jaar door.
https://www.arla.nl/recepten/pasteitjes-met-kip-en-asperges/

Bereidingswijze

Koken van de kip
  • 1. Haal de ingewanden uit de kip, reinig en spoel de kip grondig af. Breng de kip en water aan de kook in een grote pan.
  • 2. Verwijder het schuim van de bouillon en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de bouillon op laag vuur en met het deksel erop ongeveer 45 minuten sudderen.
  • 3. Haal het vlees en de groenten eruit. Zeef de bouillon en verwijder het vet - je hebt ongeveer 300 ml bouillon nodig voor de saus.
  • 4. Laat het kippenvlees iets afkoelen en trek het met twee vorken uit elkaar in stukjes.
Roomsaus met asperges
  • 1. Smelt de boter in een dikke pan op matig vuur. Voeg al roerend de bloem toe en bak dit ongeveer 2 minuten.
  • 2. Voeg het aspergekookvocht toe en breng de saus aan de kook. Voeg ongeveer 300 ml bouillon van de kip en room toe en breng het geheel aan de kook.
  • 3. Meng de kip, de asperges, zout en peper erdoor. Laat de saus op laag vuur sudderen en roer voorzichtig gedurende ongeveer 2 minuten. Proef en breng indien nodig op smaak.
Zo serveer je pasteitjes met kip en asperges
  • 1. Verwarm de pasteitjes volgens de instructies op de verpakking.
  • 2. Giet gelijkmatig de kip en asperges in elke pasteitje.
  • 3. Garneer met waterkers en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tips

Voor deze portie kip en asperges is ongeveer 625 g kip gebruikt. Als je snel wilt zijn, kun je kipfilet kopen en koken in water met kippenbouillon. Je kunt de rest van de bouillon invriezen. Je kunt het tarteletvulling aanvullen met meer groenten naar smaak - selderij en bleekselderij geven zowel smaak als textuur aan de saus. Misschien wil je er helemaal voor gaan en je eigen pasteitjes bakken?

Ingrediënten

Koken van de kip
Kippen (ongeveer 1100 g)
Water
1 L
Uien in grove stukken
2
Preien in grove stukken
2
Laurierblaadjes
3
Grof zout
1 tl
Aspergesaus
Blikken witte asperges snippers (ongeveer 510 g)
2
Boter
50 g
Tarwemeel
60 g
Slagroom
100 ml
Grof zout
1½ tl
Versgemalen peper
Pasteitjes
24
Garnering
Waterkers
Gekookte kippen