Tacos met gebakken tijgergarnalen

30 min.
Tacos met gebakken tijgergarnalen

Taco’s met gebakken tijgergarnalen en warme tomatensaus zijn echt heerlijk. De kleine tortilla’s met gekruide, gebakken garnalen en tomatensaus zullen zowel kinderen als volwassenen blij maken. Taco’s zijn een streetfoodklassieker die je eindeloos kunt variëren. Ze worden meestal geserveerd met een soort vulling en een lichte topping, zodat ze gemakkelijk op te vouwen zijn en je er een hap van kunt nemen!”

Ingrediënten

Tomatensaus

Boter
10 g
Zoete aardappel
200 g
Kerstomaatjes (Circa 800 g)
2 blikjes
Grof zout
¾ tl

Garnalen

Gepelde rauwe tijgergarnalen
300 g
Boter
15 g
Rode chili in dunne ringen
1
Klein knoflookteentjes in kleine stukjes
2
Grof zout
½ tl
Tortilla, mini
8
Fijngesneden paarse spitskool
150 g
Verse koriander
3 dl
Limoenen in partjes
2
2½ g

Bereidingswijze

Tomatensaus

  • Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem op hoog vuur, maar zonder dat deze bruin wordt. Bak de zoete aardappelen al roerend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomaten en het zout toe en laat de saus op laag vuur en met deksel ongeveer 5 minuten sudderen.

Gebakken garnalen

  • Dep de garnalen droog. Laat de boter goudbruin worden in een pan.
  • Bak de garnalen op hoog vuur al roerend ongeveer 2 minuten. Voeg de chili en knoflook toe en bak nog ongeveer 2 minuten op laag vuur.
  • Verwarm de kleine tortilla’s volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer samen met de tomatensaus, gebakken garnaken, spitskool, koriander, limoen en een beetje crème fraîche.
Eet smakelijk!

Serveer er een frisse salade bij

Voedingswaarde, per 100 g

Energie-inhoud:

77 Kcal

vezels 1,7 gram vezels
eiwit 4,7 gram eiwit
vet 2,2 gram vet
koolhydraten 9,5 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/tacos-met-gebakken-tijgergarnalen/