Sterkere mensen

Voedingsinspiratie

We zijn ervan overtuigd dat je een betere basis hebt voor een gezond leven als je weet waar je voedsel vandaan komt. En hoe je van pure ingrediënten heerlijke maaltijden kunt bereiden.  

Daarom heeft Arla Foods verschillende initiatieven opgezet op het gebied van educatie en inspiratie voor gezonde voeding. Hiermee willen we de huidige generatie én komende generaties kracht, vermogen en mogelijkheden bieden. Om van iets niets te maken, om natuurlijke producten te gebruiken en om een gezonde relatie op te bouwen met het voedsel dat ze eten.  

Maatregelen die we hebben genomen om mensen te inspireren op het gebied van gezonde voeding

Sterkere mensen

Voedingsadvies en -inspiratie: van onze keuken naar jouw keuken 

Bij Arla Foods hebben we tientallen jaren ervaring met het koken met zuivel. Die delen we natuurlijk graag met je. Daarom hebben we honderden overheerlijke recepten ontwikkeld die perfect passen bij een gezond voedingspatroon. Bekijk bijvoorbeeld de diverse recepten op de website van Apetina. Of laat je inspireren door de smoothietips op de zijkant van Melkuniepakken.  

Voedingsadvies en -inspiratie: van onze keuken naar jouw keuken 
Sterkere mensen

FOOD Mover Programma: educatie over voedingspatronen 

Het FOOD Mover Programma is een interdisciplinaire training voor leerkrachten in Denemarken. Het helpt hen om hun leerlingen enthousiast te maken over gezonde voeding. De jongeren krijgen tools aangereikt waarmee ze meer leren over gezonde voedingspatronen. Ook leren ze hoe ze dat voedingsadvies in de praktijk kunnen toepassen. Met die kennis op zak draaien ze voor een gezonde maaltijd hun hand niet meer om.

FOOD Mover Programma: educatie over voedingspatronen 

Onze wereldwijde ambitie voor educatie en inspiratie over gezonde voeding

Onze ambitie is om stappen te zetten rondom educatie en inspiratie over gezonde voeding. Daarom hebben wij de volgende doelen opgesteld:  

Het bereiken van meer dan 2 miljoen kinderen via de Voeding & Boerderij-activiteiten in de periode 2020-2025. (Kinderen worden meegeteld als Arla Foods contact met hen heeft gehad via activiteiten die worden uitgevoerd door Arla Foods, ambassadeurs of samenwerkingsverbanden.) 

Het geven van gezonde voedingsinspiratie draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Het geven van gezonde voedingsinspiratie draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Het geven van inspiratie en voorlichting over gezonde voeding draagt bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties:

  • Nr. 3 - Goede gezondheid en welzijn.  
  • Nr. 12 - Verantwoorde consumptie en productie, door het bevorderen van een goede relatie met voedsel door middel van educatieve programma's en het openstellen van onze melkveehouderijen.  
  • Nr. 17 - Samenwerkingen om doelstellingen te bereiken, door samen te werken met scholen en andere partners om deze activiteiten te realiseren.