Vrouw op fiets met Arla Jörd producten

Over Arla Jörd

Wat betekent Arla JÖRĐ?

Jörð is een aardgodin in de Noorse mythologie. Ze is de moeder van de dondergod Thor. Haar naam betekent letterlijk land of aarde in het Deens. Waarom de naam Arla JÖRĐ? Onze haver komt niet alleen uit de Noordse landen, maar we zijn ook trots op de Noordse afkomst van ons merk. Dit zit in onze wortels en alles wat we doen om heerlijke, smaakvolle producten te maken. Wij doen dingen net even anders, op de Noordse manier.

Hoe spreek ik JÖRĐ uit?

We draaien er niet omheen. Het is een tongbreker, vooral de ö. We beginnen met de ‘J’, dit spreek je uit als een ‘Y’. Denk aan ‘ea’ in het Engelse woord earth (aarde) – je kunt het uitspreken als Yearth, Yeard – dan zit je goed.

Wist je dat de ‘d’ eigenlijk heel oud is en komt van de letter edh of eð. Het werd gebruikt in het Oud-Engels, Middel-Engels, IJslands en Faeröers. In de Middeleeuwen gebruikten we de letter ook in Scandinavië, waar het uiteindelijk werd vervangen door ‘dh’ en later ‘d’, zoals we het vandaag kennen. Je kunt de oude edh-letter nog steeds vinden op Faeröerse en IJslandse toetsenborden.

Vrouw aan ontbijttafel met Arla Jörd

Ons Arla JÖRĐ assortiment

Ons nieuwe assortiment op basis van haver biedt heerlijke haver-alternatieven. Onze haverdranken zijn heerlijk in je koffie, overnight oats of bij je ontbijtgranen en onze gefermenteerde haverdranken zijn perfect als snack of in een smoothie.

Arla Jörd UHT producten