Arla Jörd haverveld

Wat is haverdrink?

Wat is haverdrink?

Haverdrink is een plantaardige, verfrissende drank met een lichtzoete smaak. Vaak verrijkt met vezels en vitamines. Het is geschikt voor iedereen die meer plantaardige producten aan zijn of haar dieet wil toevoegen of als je veganist bent. Je kunt ervan genieten als een verfrissend drankje of toevoegen aan je koffie, in smoothies, bij je ontbijtgranen of in andere recepten.

Hoe kun je haverdrink gebruiken?

Haverdrink is super veelzijdig in de keuken. Je kunt het gebruiken als alternatief voor melk en ervan genieten als verfrissend drankje. De milde smaak en de romige textuur maken het ook ideaal voor in de koffie en thee, ontbijtgranen en smoothies. Haverdrink kan ook een geweldig ingrediënt zijn bij het koken en bakken en past goed in sauzen en soepen. Eigenlijk past haverdrink bij elk gerecht!

De smaak van haverdrink

Er zijn verschillende varianten van haverdrink, zodat iedereen ervan kan genieten ongeacht de verschillende smaken en dieetbehoeften. Een neutrale versie van haverdink kun je het best gebruiken bij het koken of bakken en in smoothies. Onze Haver Barista is speciaal gemaakt om te schuimen en op te kloppen voor in je koffie.

Waarom haverdrink en GEEN havermelk

Waarom noemt Arla JÖRĐ het een haverdrink in plaats van havermelk? Plantaardige dranken en zuivelmelk zijn twee zeer verschillende producten. Plantaardige producten worden altijd gemaakt van planten, terwijl melk direct van zoogdieren komt. Zuiveltermen, en het gebruik van het woord “melk”, worden beschermd door EU-verordening 1308/2013 en bovendien verklaarde het Europese Hof van Justitie in 2017 dat plantaardige producten zoals onze haverdrink niet ‘havermelk’ of ‘plantaardige melk’ genoemd mogen worden, omdat deze niet direct betrekking hebben op melk van zoogdieren. Dit betekent echter niet dat we daarmee inleveren op de geweldige smaak van onze haverdrink!

Wil je meer weten over haverdrink?