BBQ-pizza met knoflookgarnalen

BBQ-pizza met knoflookgarnalen

1 u
Een super lekkere krokante pizza van de grill. Met gesmolten kaas en gegarneerd met garnalen gemarineerd in knoflook, citroen en basilicum.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Een smokin' hot pizza

De perfecte combinatie van sappige garnalen, gemengd met verse knoflook en basilicum, op een bedje van gesmolten mozzarella. Of je nu een liefhebber bent van zeevruchten of gewoon op zoek bent naar een nieuwe versie van de traditionele pizza: deze knoflookgarnalenpizza wordt zeker een nieuwe zomerfavoriet. Steek de barbecue aan en verheug je erop om je tanden in de krokante korst te zetten! Let op: pizzadeeg moet een dag van tevoren worden gemaakt.

Perfect voor een laat feestje

Te laat om de barbecue aan te steken? Geen probleem. Deze pizza kan net zo goed in een oven gebakken worden. Zet twee bakplaten in de oven op ongeveer 250°C om op te warmen, heteluchtstand. Schuif de pizzabodems (zonder topping) op de hete bakplaten en plaats ze aan de boven- en onderkant van de oven, ongeveer 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal de pizzabodems eruit en beleg met de tomatensaus en kaas. Bak de pizza's zes tot acht minuten tot de kaas goudbruin is en de bodems krokant.

Kun je BBQ-saus gebruiken als pizzasaus?

In sommige situaties kun je BBQ-saus gebruiken als vervanging voor tomatensaus op een pizza. Deze saus heeft echter een nogal uitgesproken smaak - het is meestal zoeter, met een rokerige, pittige smaak - die de smaak van je hele pizza verandert. BBQ-saus past goed bij toppings zoals kip. Als je het gebruikt voor een ander gerecht dat tomatensaus bevat, is het misschien geen geschikte vervanger omdat de smaken heel anders zijn.

Kan ik aluminiumfolie gebruiken om pizza op de barbecue te bereiden?

Ja, het gebruik van aluminiumfolie is een populaire methode voor het barbecueën van pizza, vooral voor diegenen die een knapperige korst willen, maar willen voorkomen dat een delicate pizza rechtstreeks op een barbecuerooster wordt overgebracht.

Hieronder kun je lezen hoe je het beste folie kunt gebruiken (zorg ervoor dat je stevige folie gebruikt om scheuren te voorkomen en ervoor te zorgen dat de pizza niet aan de folie blijft plakken):

 1. Snijd een vel aluminiumfolie af dat een beetje groter is dan je pizza.
 2. Leg het pizzadeeg op de folie en beleg met de door jou gewenste saus en toppings.
 3. Vouw de randen van de folie omhoog en rond de pizza zodat het een verzegeld pakje vormt waarvan de bovenkant open blijft.
 4. Leg het foliepakketje op de grill en bak ongeveer zes minuten, of tot de korst knapperig en de kaas gesmolten is.

Baktijden variëren afhankelijk van de temperatuur van je barbecue en de grootte van je pizza.

Moet je een pizzasteen oliën voor het bakken?

Een pizzasteen hoeft niet te worden geolied of bestrooid met bloem voor het bakken. Hoewel het niet nodig is, kun je de steen met bakpapier beleggen als je bang bent dat je verse deeg eraan blijft kleven.

Als je een nieuwe pizzasteen gebruikt, maak deze dan van tevoren schoon door deze af te vegen met een vochtige doek

Laat de pizzasteen nooit weken - door het absorberen van het water kan de steen barsten.

Kan ik pizza bakken op de barbecue zonder pizzasteen?

Wil je de smaak en textuur van een gegrilde pizza, maar heb je geen pizzasteen? Leg de pizza dan gewoon rechtstreeks op de grill. Deze methode is echter een beetje lastiger en vereist enige finesse om te voorkomen dat de korst verbrandt.

 1. Zorg ervoor dat je deeg goed gerezen is. Volg de stappen voor het vormgeven van je pizzabodem die in het recept staan vermeld. Houd al je ingrediënten klaar voordat je de pizza op de barbecue legt.
 2. We raden aan om het gevormde pizzadeeg op een met bloem bestoven pizzaplank of bakplaat (of een vergelijkbaar oppervlak) te plaatsen zodat je de pizza gemakkelijker op de barbecue kunt laten glijden.
 3. Strijk een beetje olijfolie op de roosters of de pizzabodem om te voorkomen dat de pizza blijft plakken of te veel verkoold raakt.
 4. Schuif het deeg op het barbecuerooster. Dek de barbecue af en wacht tot de bodem van het deeg gaar is. Dit duurt ongeveer drie minuten.
 5. Zodra de onderkant gaar is, bestrijk je de bovenkant van de pizza lichtjes met olijfolie en gebruik je voorzichtig (om te voorkomen dat het deeg scheurt) een platte tang of een spatel om de pizza om te draaien.
 6. Beleg onmiddellijk de gebakken kant met pizzasaus en kaas. Tijd is hier essentieel en de kaas moet gesmolten zijn zonder dat de bodem verbrandt. Beleg de pizza niet te dik anders wordt hij te soppig. Doe de deksel op de barbecue en laat de kaas ongeveer een minuut smelten.
 7. Haal de pizza van de barbecue en beleg met de gemarineerde garnalen.