Donuts

Donuts

1 u
Dit recept voor donuts zorgt ervoor dat je donuts maakt die zoveel lekkerder zijn dan degene die je koopt. Donuts zijn namelijk niet moeilijk om te maken. Volg dit donutrecept en verras familie en vrienden met een prachtige zelfgemaakte donut. Je kunt je donuts versieren met suiker of je kunt ze dopen in glazuur. Donuts kunnen ook worden versierd met snoepjes, chocolade of verse bessen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!
https://www.arla.nl/recepten/donuts/

Bereidingswijze

Deeg voor de donuts
  • Smelt de boter in een pan, haal de pan van het vuur en voeg de melk toe. Giet het mengsel in een kom en verkruimel de gist erin. Voeg de suiker, het zout, de eieren en het meel toe en klop het deeg goed los met een spatel of houten lepel (het deeg is vrij zacht). Dek de kom af met bijvoorbeeld een deksel en laat het deeg op een warme plek staan voor ca. 45 minuten. Leg het deeg op een met bloem bestoven tafel en rol het uit tot het ca. 1 cm dik is. Steek cirkels uit met een vormpje of een glas (circa 10 cm diameter). Steek een klein gaatje in het midden (ongeveer 3 cm in diameter). Rol het overtollige deeg weer uit en herhaal het snijden totdat er geen deeg meer over is. Leg de gesneden donuts op vellen bakpapier en laat ze afgedekt ca. 30 minuten staan om te rijzen.
Donuts bakken
  • Laat de olie opwarmen in een pan (ca. 180° graden - meet met een thermometer). Bak 2-3 donuts per keer (ligt aan de grootte van je pan), ca. 1-2 minuten aan elke kant. Neem ze met een schuimspaan op en laat ze afdruipen op bakpapier. Doop een deel ervan onmiddellijk in rietsuiker.
Glazuur
  • Roer de poedersuiker en het water tot een dik glazuur. Sprenkel of smeer het glazuur op de resterende donuts.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Boter
75 g
Arla Biologische Halfvolle melk
400 ml
Gist
25 g
Suiker
125 g
Zout
1 tl
Eieren
2
Tarwemeel
800 g
Olie om in te frituren
1 L
Rietsuiker
75 g
Glazuur
Poedersuiker
100 g
Water
1½ el