Dream cake

Dream cake

Dream cake: een cake uit het plaatsje Brovst, Denemarken. Deze cake wordt zo genoemd omdat het een droom van een cake is, zo lekker. En ook nog eens super eenvoudig om te maken met weinig ingrediƫnten. Probeer het maar eens, succes verzekerd!

Bereidingswijze

  • Baktijd: 20 minuten op 200 graden Met Topping: 5 minuten op 220 graden Klop de eieren en de suiker met een mixer tot het luchtig wordt. Verhit in de tussentijd de boter en melk tot de boter goed zacht is en het een geheel is, laat het niet koken. Mix de bloem, bakpoeder en vanille suiker. Zeef en roer voorzichtig door het melk/boter mengsel. Giet het deeg in een ingevette cakevorm (5x22x30 cm). Zet in het midden van de oven en bak de cake 20 minuten op 200 graden. Doe de boter, kokosmeel, bruine suiker en melk in een sauspan (pan met dikke bodem). Breng aan de kook terwijl je blijft roeren. Haal de cake na 20 minuten uit de oven en zet de oven hoger tot 220 graden. Verdeel de topping over de cake en zet nog 5 minuten in het midden van de oven (zodra hij de 220 graden heeft bereikt). Laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Eieren
4
Suiker
300 g
Arla Biologische Halfvolle melk
200 ml
Boter
50 g
Tarwemeel
250 g
Baking Soda
3 tl
Vanillesuiker
1 tl
Topping
Boter
100 g
Kokosmeel
150 g
Bruine suiker
225 g
Arla Biologische Halfvolle melk
50 ml