Geglazuurde paaskoekjes

Geglazuurde paaskoekjes

1 u
Perfect voor de lente en paasvieringen, ons recept voor geglazuurde paaskoekjes biedt een heerlijke mix van traditionele smaken en plezier. Of je nu schattige konijntjesvormen maakt of eivormige koekjes decoreert, elk koekje zal je alles geven wat je nodig hebt, zowel qua smaak als textuur. Ze zijn eenvoudig te maken, waardoor kinderen ook mee kunnen doen met het versieren, en ze vormen een prachtige presentatie.
https://www.arla.nl/recepten/geglazuurde-paaskoekjes/

Bereidingswijze

Koekjes
 • Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf deze door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt.
 • Meng de suiker, vanillesuiker en zout erdoor.
 • Voeg het ei en de stroop toe en vorm het deeg tot een bal.
 • Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ongeveer 45 minuten in de koelkast rusten.
 • Verwarm de oven voor op 180°C (conventionele oven).
 • Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en steek 10-12 koekjes uit.
 • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat – gebruik een paletmes om ze over te brengen.
 • Bak de koekjes 12-14 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
Glazuur en decoratie
 • Meng het eiwit en de poedersuiker tot een dik glazuur.
 • Verdeel het glazuur over verschillende kommen en meng het met verschillende voedingskleurstoffen.
 • Doe de helft van elke gekleurde glazuur in een spuitzak en knip een kleine opening.
 • Gebruik een lepel om de koekjes volledig te bedekken met gekleurd glazuur, en gebruik het glazuur in de spuitzakken om stippen of andere details te maken.
Eet smakelijk!
Tips

Het is belangrijk om de juiste textuur voor het koninklijke glazuur te krijgen. Het moet dikker zijn dan je misschien denkt, maar als het te dik is om mee te werken, voeg dan één druppel water tegelijk toe en meng tot je de gewenste textuur krijgt. Wanneer je een dik glazuur hebt, kun je 3D-achtige decoraties bovenop maken en het geeft je een heerlijk dikke mondvol zoet glazuur bij elke hap.

Tips

Om een gelijkmatigere rand aan de achtergrondkleur van het glazuur te krijgen, gebruik je een spuitzak. Spuit een fijne lijn langs de rand van het koekje, volg de vorm met een beetje ruimte naar de rand zodat je het gebakken koekje eronder kunt zien. Vul vervolgens het getraceerde glazuur in, gebruik een vleesspies of iets dergelijks om eventuele luchtbellen te doorprikken en alles gelijkmatig te verdelen. Daarna kun je je kleurrijke stippen erop spuiten.

Tips

Voor het bakken kun je een klein gaatje bovenaan elk koekje maken, zodat je er na het bakken een touwtje, zijden lint of iets dergelijks doorheen kunt rijgen. Op deze manier kun je prachtige berken takken maken om je geglazuurde paaskoekjes aan op te hangen. Je kunt er ook chocolaatjes of andere snoepjes, beschilderde eieren of dergelijke aan hangen. Het is een leuke paasdecoratie om thuis in een vaas te plaatsen of ideaal om als cadeau te geven aan de gastheer wanneer je bent uitgenodigd voor een paasdiner.

Ingrediënten

Koekjes
Koude boter
125 g
Tarwemeel
275 g
Rietsuiker
125 g
Vanillesuiker
2 tl
Ei
1
Lichte siroop
1 el
Paas-thema uitstekers, bijv eieren konijntjes, kuikens
Glazuur
Eiwit
50 g
Poedersuiker
150
Voedingskleurstof bijv. groen, blauw, geel, roze

Geniet van onze feestelijke kleurrijke geglazuurde paaskoekjes

Onze kleurrijke geglazuurde paaskoekjes zijn versierd met heldere kleuren en paasmotieven. De boterachtige en krokante koekjes vormen een ideaal canvas voor het zoete, levendige en romige koninklijke glazuur, wat zorgt voor een heerlijke traktatie die traditionele zoetheid combineert met een creatieve paastwist. Geniet van het samen maken en decoreren van deze koekjes, net zoveel als van het proeven ervan en laat ze een explosie van kleur en vreugde brengen op je paastafel.

Paashaaskoekjes

Konijntjes zijn bijna synoniem met Pasen, en met konijntjesvormen kun je schattige paashaaskoekjes maken die ongetwijfeld in de smaak zullen vallen bij zowel kinderen als volwassenen. De eenvoudige maar iconische vorm biedt een leuke basis voor een verscheidenheid aan decoratieve ideeën, van het gebruik van wit glazuur om pluizige konijnenvacht na te bootsen tot het toevoegen van kleine details zoals ogen, neuzen en misschien een klein strikje of staartje met gekleurd glazuur. Je kunt ook kiezen voor een kleurrijke achtergrond en kleurrijke spikkels van kleine stipjes. Hoe dan ook, paashaaskoekjes voegen een speels element toe aan je paasfestiviteiten en zijn een must-have wanneer je je paasmenu plant.

Probeer voor andere konijnvormige lekkernijen onze schattige paashaastaart of kwark paashaaskoekjes.

Paaseikoekjes

Niets zegt Pasen meer dan eieren, en daarom moet je natuurlijk ook paaseikoekjes maken! Hun ronde vorm is het perfecte canvas om ze te versieren als paaseieren, door kleine stipjes te spuiten of lijnen, golven en zigzagpatronen te maken om dynamische, kleurrijke eieren te creëren. Je kunt dezelfde koekjesuitstekers gebruiken om ook kuikentjes te maken, door de helft van het koekje als een wit eierschaal te spuiten en de andere helft als een schattig geel kuikentje dat uit de schaal piept. Misschien wil je ook deze duizelingwekkende koekjes in de vorm van een gebakken ei proberen.

Versierd met kleurrijk koninklijk glazuur

Het kleurrijke glazuur tilt deze koekjes naar een hoger niveau. Het kost niet veel creatieve flair om prachtig versierde paaskoekjes te maken, aangezien je de helft van het werk doet met de koekjesuitstekers en dit specifieke glazuur. Koninklijk glazuur is de perfecte keuze voor het decoreren van koekjes. De karakteristieke dikke consistentie maakt gedetailleerd spuiten mogelijk met een gladheid waarmee je ingewikkelde ontwerpen met precisie kunt creëren. Eenmaal uitgehard, droogt het op tot een harde, gladde afwerking, wat een lichte knapperigheid toevoegt die een aangenaam contrast vormt met het krokante maar kruimelige en tedere koekje eronder. Het zorgt er ook voor dat je ontwerp blijft waar het moet zijn en niet uitloopt terwijl het droogt.

Maak ze eigen

Geglazuurde paaskoekjes zijn niet beperkt tot konijntjes en eieren. Maak een andere vorm door andere uitstekers te gebruiken of een scherp mes om uit de vrije hand te snijden. De sky is the limit als het gaat om vormen en ontwerpen, dus laat jezelf gaan en creëer een meesterwerk van bloemen, cirkels, kuikentjes, paaslammetjes en nog veel meer. Versier met koninklijk glazuur in verschillende kleuren en patronen om de kleurrijke lentepresentatie compleet te maken.

Als je de smaak wilt aanpassen, kun je een beetje citroenrasp, limoenrasp of sinaasappelrasp aan het deeg toevoegen om de koekjes een zuur tintje te geven om de zoete koninklijke glazuur in evenwicht te brengen.